Diari digital d'Andorra Bondia
Reunió de “gratitud” de Martí i Mateu amb François Hollande
Reunió de “gratitud” de Martí i Mateu amb François Hollande

Reunió de “gratitud” de Martí i Mateu amb François Hollande


Escrit per: 
Redacció/ Agències/ Foto: SFGA

No va ser una reunió de “comiat”, sinó més aviat de “gratitud”. Així es va referir el cap de Govern, Antoni Martí, a la trobada que juntament amb el síndic general, Vicenç Mateu, va mantenir ahir al matí al palau de l’Elisi amb el copríncep francès, François Hollande. Martí va explicar a la tarda que havien tingut la possibilitat d’agrair a Hollande el suport que sempre ha mostrat al procés de reformes que Andorra ha portat a terme durant els últims cinc anys i també  “en moments de dificultat viscuts aquests darrers anys”. 
Entre aquestes reformes clau que s’han anat impulsant hi ha hagut l’obertura econòmica i l’homologació de l’economia andorrana, que va permetre la signatura del conveni per impedir la doble imposició amb França. També ha estat important el suport que el copríncep francès  ha donat sempre en les negociacions amb la Unió Europea (UE) per assolir un acord d’associació. “Cada vegada que hem anat a París o ell ha vingut a Andorra  l’hem vist igual, amb molta serenor i el cap ben fred, amb una total complicitat amb la realitat andorrana”, va declarar Martí. 
Durant els últims anys, Andorra ha assumit un compromís ferm i clar en la que ha estat una de les qüestions centrals de la presidència de François Hollande, la lluita contra el canvi climàtic i l’assoliment d’un nou compromís internacional en aquesta matèria, tancat a París el desembre del 2015.
Segons es va explicar després de la trobada en un comunicat, Martí i Mateu van oferir a Hollande una còpia del Pariatge de 1278, que instaura la figura del coprincipat, com a símbol de la relació del cap de l’Estat francès amb Andorra. Precisament, la visita institucional ha tingut lloc en un moment de transició a la presidència de França, només dos dies després de la primera volta de les eleccions presidencials i quan falta menys de dues setmanes per conèixer el nom del proper president i copríncep. En aquest sentit, Martí va afirmar que del successor d’Hollande n’espera “el mateix grau de respecte i estimació que l’actual copríncep ha tingut per Andorra”. “Actualment la dualitat no està en l’eix esquerra-dreta, sinó en si tens una mentalitat oberta per una economia que es projecti al món o bé apostes per tancar-te en tu mateix”, va indicar Martí.

Antoni Martí
François Hollande
Vicenç Mateu
copríncep francès
Elisi

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte