Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de la presentació, ahir.
Un moment de la presentació, ahir.

Reunió de poble “sobre la continuïtat del Prat Gran” convocada pel Comú


Escrit per: 
M.P.A./ Foto: Agències

El Comú d’Encamp va comunicar ahir, a través de les xarxes socials, que el proper 11 de setembre a les 21.30 hores tindrà lloc a la sala de teatre la Valireta una reunió de poble informativa sobre la compra de parcel·les del parc del Prat Gran. De fet, dimecres al vespre saltaven les alarmes entre els veïns encampadans ja que per mitjà d’una cadena de whatsapps es feia arribar el missatge en el qual s’anunciava la reunió i es convidava els veïns a participar-hi perquè el Comú decideixi comprar aquests terrenys i així  preservar l’espai per a la parròquia. En aquest sentit, el cònsol major, Jordi Torres, va declarar que la reunió servirà “per explicar la continuïtat del Prat Gran, quina és la voluntat del Comú, de quina manera ho preveiem i saber l’opinió del poble, com veuen aquestes iniciatives que encara no hem tirat endavant, i a partir d’aquí acabar de decidir com ho fem tot”. Torres va remarcar que ara per ara l’interès de la corporació se centra en el fet que la gent acudeixi a la reunió. També va deixar clar que “l’objectiu del Comú és intentar preservar al màxim l’espai del Prat Gran tal com el coneixem en l’actualitat”. El parc està situat en un terreny que és construïble i el Comú té un contracte de lloguer de les parcel·les que es renova cada any. El cònsol ho va dir durant la presentació de la remodelació de l’àrea de repòs de Torrent Pregó. En relació amb això, el conseller del PS+Independents, Joan Sans, va  apuntar que la compra del terreny tindria un valor de 38 milions d’euros i creu que “prendre una decisió com aquesta no li correspon a l’actual corporació”, ja que suposaria “ hipotecar al futur govern”.

D’altra banda, quant a les obres de remodelació de les avingudes de Joan Martí i François Mitterrand, el cònsol va dir que a finals d’agost van refer el calendari perquè es puguin acabar dintre del termini previst i el que sí “van exigir” és que el 9 de setembre, quan comenci el curs escolar, hi hagués com a mínim un dels dos costats de l’avinguda de Joan Martí que tingués les voravies acabades. Finalment, va explicar que en la darrera reunió, “els directors i encarregats d’obra ens van dir que sí, que hi estan treballant diferents equips i que per al dia 9 estaria enllestit”. “Crec que si no ho acaben complint –va afegir–serà per molt poc”.

Presentat el condicionament de l’àrea de repòs de Torrent Pregó

El ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, va presentar ahir al matí el condicionament de l’àrea de repòs de Torrent Pregó situada a la CG-2, just abans de la desviació cap al santuari de Meritxell. Torres va explicar que els treballs han durat uns quatre mesos i han costat 160.000 euros. L’objectiu, va dir, és “impulsar una zona de repòs i de descans per fer-la molt més agradable als usuaris que la vulguin fer servir”. També va afirmar que s’inscriuen “dintre de la política de fer millores paisatgístiques i urbanes”.

reunió de poble
Prat Gran
Comú

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte