L’executiu modificarà els protocols d’actuació en casos de violència de gènere i domèstica. Així es va acordar ahir en la reunió de la Comissió nacional de prevenció de la violència de gènere i domèstica (Conpvgd), la primera que va presidir el ministre d’Afers Socials, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy, segons va explicar l’executiu en un comunicat.
La trobada va servir per fer balanç de la feina feta des de l’anterior reunió, com ara la implementació de la guia de col·laboració i els protocols d’actuació en casos de violència de gènere i domèstica. Així es va apostar per revisar els protocols de col·laboració entre els diferents organismes i institucions implicats en aquesta qüestió, com ara l’administració de la justícia o el cos de policia, amb la voluntat d’actualitzar-los a les necessitats actuals. Així mateix, els integrants de la comissió van acordar prendre part en els treballs d’elaboració de la llei per a la igualtat efectiva entre dones i homes.
A la reunió, es va abordar també la campanya que es portarà a terme aquest any per commemorar el Dia internacional contra la violència envers les dones, que tindrà lloc el 25 de novembre vinent. A més, Filloy va explicar el funcionament de les formacions especialitzades que l’àrea de Polítiques d’Igualtat està portant a terme en els diferents sectors professionals del país i els tallers educatius que es realitzen a tots els centres escolars del país per fomentar la prevenció i la sensibilització.
La reunió de la comissió, òrgan que emana de la Llei per a l’erradicació de la violència de gènere i domèstica amb l’objectiu principal de garantir el compliment de la norma, va comptar amb la presència de la secretària d’Estat de Salut, Helena Mas, el secretari d’Estat d’Igualtat i participació ciutadana, Marc Pons, i altres alts càrrecs del Govern. Per la seva implicació en la prevenció de la violència de gènere i domèstica, també hi van assistir representants de l’administració de la justícia, del ministeri Fiscal i el director del cos de policia, Jordi Moreno.