Diari digital d'Andorra Bondia
L’ambaixador espanyol, Àngel Ros.
L’ambaixador espanyol, Àngel Ros.

Ros veu important que Espanya constitueixi “un govern fort”


Escrit per: 
Redacció /Agències/ Foto: SFGA

L’ambaixador espanyol a Andorra, Àngel Ros, considera important que “Espanya pugui consolidar un govern fort per, d’aquesta manera, poder encarar la millora econòmica i les negociacions del procés dintre de la legalitat”. Les declaracions les va fer ahir a la presentació dels 38s premis Sant Jordi. L’acord entre el partit guanyador de les eleccions PSOE i Unidas Podemos fa que ambdós sumin la xifra de 155 escons, lluny de la majoria absoluta dels 350 escons que té la cambra legislativa espanyola.
És per aquest motiu que Ros va indicar que “s’haurà d’engegar una ronda de converses amb la resta de partits, per aconseguir l’acord d’investidura”. En aquest sentit, l’ambaixador espanyol, referint-se a Pedro Sánchez, va indicar que “parlarà amb tots els grups, tot i que caldrà veure què diuen els partits regionalistes i fins i tot Ciutadans”. El que sí que Ros té clar és que “és important que Espanya tingui un govern fort i ferm per, d’aquesta manera, tenir pressupostos”.
Àngel Ros va fer un repàs de l’actualitat de la setmana a Espanya, tot i que es reitera a dir que “a causa de la gran quantitat de canvis que s’estan produint a Europa i al món, el que necessita Espanya és un govern fort”.
L’exalcalde de Lleida va comentar que “jo estic a disposició del consell de ministres, que és qui decideix els ambaixadors, però de moment cal tenir clar que hi ha un acord de govern, però encara no hi ha un nou govern, per la qual cosa haurem d’esperar”. 
Ros també va valorar la important pujada de Vox, que ha passat a tenir 52 escons al Congrés dels Diputats espanyol en comentar que “Espanya ha estat i és un país que té moltes influències d’Europa, però cal dir que hi ha conceptes que ens hauria agradat no tenir la influència, com és la pujada de l’extrema dreta”. Segons Ros, en l’auge de l’extrema dreta que s’ha produït al país veí “hi tenen bastant a veure els aldarulls” que hi va haver a moltes ciutats catalanes  per la sentència del procés.

 

Ros
veu
important
Espanya
govern fort

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte