El Fòrum Parlamentari Iberoamericà que s’havia de celebrar al país el 9 de juny vinent, en el marc dels actes previs a la Cimera Iberoamericana de caps d’Estat i de Govern del 26 de novembre, ha quedat ajornat sine die perquè la situació que viuen alguns països de la regió i els seus respectius parlaments “no és l’adequada” per portar a terme una trobada d’aquestes característiques.
Així ho va anunciar ahir després de la reunió de la junta de presidents la subsíndica general, Meritxell Palmitjavila, que va precisar que la decisió s’ha acordat per part de la Secretaria Pro Tempore (SPT) que ostenta Andorra i la secretària general Iberoamericana, Rebeca Grynspan. Ara, la troica que integren Andorra, Guatemala i la República Dominicana haurà de decidir, en base a l’evolució de la situació als diferents països de la comunitat iberoamericana, si es busca una altra data per a la celebració d’aquest fòrum.
D’altra banda, i complint amb les disposicions del reglament de la cambra aprovat la legislatura passada, Palmitjavila va informar de la creació d’una comissió amb representació de Sindicatura i de tots els grups parlamentaris per tal d’elaborar el codi de conducta dels consellers generals, un codi que es vol tenir llest aquesta legislatura.
Així mateix, i igual com en anys anteriors, la subsíndica va explicar que, amb motiu del Dia de la Constitució, el 13 de març vinent de cinc de la tarda a nou del vespre hi haurà jornada de portes obertes al Consell General i visites guiades a Casa de la Vall, així com un espectacle infantil i xocolatada. L’endemà, 14 de març, també portes obertes de deu del matí a dues del migdia, l’actuació de l’ONCA a les dotze i ballada de sardanes a la una. A les sis de la tarda, la tradicional sessió de la Constitució, i a les set, la recepció i el discurs de la síndica general.
La reunió de la junta de presidents va servir per determinar una previsió del calendari de sessions fins al final del període. Així, Palmitjavila va informar que les sessions de control a l’executiu tindran lloc el 19 de març, 28 d’abril, 21 de maig i 2 de juliol, mentre es preveuen sessions ordinàries per als dies 26 de març, 30 d’abril, 4 de juny i 9 de juliol. També es va acordar, després d’un intens debat, ja que la majoria pretenia que es fes en dijous i divendres, que el debat d’orientació política se celebri els dies 17, 18 i 19 de juny.
Finalment, Palmitjavila va anunciar la pròxima posada en marxa, aquest mateix mes de març, d’un procés que ha de permetre gestionar els expedients, tant parlamentaris com administratius, fins ara en paper, en format electrònic, procés del qual s’informarà els consellers generals aquesta mateixa setmana. 
A la vegada, des de Sindicatura es treballa també en l’estatut del personal del Consell General, un text que també es vol tenir aquesta legislatura.