El Govern va aprovar ahir, en la sessió del consell de ministres, la nova quota general d’autoritzacions de residència i treball i de treball fronterer per al període comprès entre el maig vinent i l’octubre del 2017, que preveu fins a 791 permisos, segons va explicar ahir el titular d’Afers Socials, Justícia i Interior.
Xavier Espot va precisar que, igual que en quotes anteriors, la quantitat de permisos és ampliable fins a un 30%, fet que, en cas d’esgotar la quota, podria suposar l’atorgament de fins a 1.036 permisos. Es tracta de gairebé un 50% més que la quota per al mateix període de l’any passat, un increment que Espot va justificar en l’evolució del mercat laboral, en què cada vegada “hi ha menys aturats i més oferta de llocs de treball”.
En aquest sentit, el ministre, que va explicar també que en la quota es manté el canvi de criteri acordat el gener passat en el sentit que es pot contractar treballadors de països de la Unió Europea o amb conveni amb Andorra sense necessitat d’acreditar un any d’experiència obligatori en el lloc sempre que es presenti un pla de formació, va remarcar que amb la nova quota “es dona resposta a les necessitats de l’economia i a les demandes dels diferents col·lectius”.
Així mateix, Espot, que va precisar que amb la quota s’aprofita per actualitzar la graella salarial amb la variació de l’índex de preus al consum (IPC), va explicar que al marge de l’increment de les autoritzacions de residència i treball i de treball fronterer s’incorporen també noves professions que fins ara no havien estat incloses en la quota general. Així, entre aquestes noves activitats el ministre va destacar les de tècnic en agències de viatges, oficial de notaria, altres tècnics i professionals de suport, hoste d’informació, bàrmans o similars, treballadors per compte d’altri qualificats en activitats ramaderes, treballador de manteniment d’edificis, modista i conductor-operador de telefèric, funicular i/o telecadira.