Diari digital d'Andorra Bondia

S21 es reuneix amb el PS pendent del centredreta


Escrit per: 
Redacció

Els representants de Segle 21 (S21) es reuneixen aquesta tarda a la seu laurediana amb els socialdemòcrates per negociar els termes d’una possible coalició, mentre esperen l’evolució dels pactes de centredreta per valorar quina és la millor opció.

El conseller de S21 Joan Vidal, que ahir es va mantenir equidistant entre els dos blocs, va admetre que “estem oberts a les dues parts” i va avançar que si no arriben a pactar amb el PS estan disposats a valorar “el projecte de Jordi Cinca”.
A més de tancar els punts d’acord entre les dues formacions pel que fa a la política laurediana, la reunió d’avui ha de servir per fixar les condicions d’una eventual coalició. “Volem saber com s’elaboraria la llista si arribem a pactar”, va explicar el representant de Segle 21, que demana que la llista territorial a Sant Julià sigui paritària –amb un conseller del PS i un altre de S21‒ i espera una proposta per a la llista nacional.
Pel que fa als punts de convergència, ja analitzats en reunions anteriors, hi hauria la necessitat de donar una sortida adequada a la construcció del vial de Sant Julià i a Naturlàndia, la remodelació de la plaça Major, el projecte d’urbanització de la zona dels Horts del Riu i la funcionalitat que s’ha de donar a la zona on està instal·lat l’envelat del Prat Gran. 
Tot i les coincidències que hi ha en aquests projectes i el convenciment comú que “el vial lauredià no pot quedar com està actualment”, Vidal va recordar que les fases 3 i 4 van tirar endavant després que el Partit Socialdemòcrata ocupés el Govern, malgrat les demandes concretes de Segle 21 perquè no comencessin les obres.
En aquest sentit, va afirmar que haurà de ser l’executiva del partit, que es reunirà aquesta tarda juntament amb l’executiva de Renovació Democràtica, qui decideixi si s’ha de pactar amb els socialdemòcrates. Vidal va apuntar el projecte liderat per Jordi Cinca i Antoni Martí com a possible alternativa, si bé va matisar que “estem a l’espera de veure com acaba i qui s’hi afegirà” i va recordar que en tot cas hauria de ser “sense Eusebi Nomen [el líder d’Andorra pel Canvi]”.  

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte