El ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, es va desplaçar ahir a Estrasburg per intervenir en la 24a sessió del Congrés de Poders Locals i Regionals del Consell d’Europa, que abordava el tema L’Europa en crisi; els reptes de la democràcia local i regional, segons va informar ahir l’executiu.

Precisament, en el seu discurs, Saboya va destacar la importància de la promoció de la política local i regional durant la presidència andorrana del Comitè de Ministres del Consell d’Europa, prioritat que tindrà continuïtat amb les pròximes presidències d’Armènia i d’Àustria.
El ministre també va fer menció dels esdeveniments que han tingut lloc des de l’inici de la presidència d’Andorra, entre altres la conferència La pobresa i la desigualtat en les societats de drets humans: la paradoxa de les democràcies, en la qual es va concloure que és necessari enfortir les capacitats locals per aconseguir reduir la pobresa i les desigualtats en les ciutats europees.
Així mateix, el titular d’Afers Exteriors i actual president del Comitè de Ministres del Consell d’Europa va fer menció durant la seva intervenció d’una de les prioritats de la presidència andorrana com és l’educació. En aquest sentit, Saboya va recordar la importància que té l’educació per reactivar l’interès de la ciutadania pel funcionament de les institucions democràtiques.
Un altre dels punts que el ministre va posar en relleu és la campanya sobre la promoció del Conveni del Consell d’Europa per a la salvaguarda dels drets humans i de les llibertats fonamentals, i va demanar a tots els membres del congrés que donessin suport a aquesta iniciativa.
Finalment, el ministre va aprofitar el desplaçament a Estrasburg i la participació en el congrés per mantenir una trobada amb el president del Congrés de Poders Locals i Regionals del Consell d’Europa, Herwig van Staa.