Forné situa la revisió del pla d’urbanisme com el cavall de batalla i posa Ordino d’exemple

Les dues candidatures de la Massana ha donat avui el tret de sortida de la campanya electoral al mateix lloc, davant de l’hostal Palanques, amb només tres quarts d’hora de diferència. L’actual cònsol menor i candidata de Ciutadans Compromesos (CC) + Demòcrates + Independents, Eva Sansa, ha prioritzat redissenyar el nucli urbà de la Massana i dels pobles, mentre que el seu oponent i antic company de llista, el candidat de la coalició Amb Seny, Guillem Forné, ha assegurat que el cavall de batalla serà l’urbanisme.

Sansa ha lligat la seva proposta al final de la construcció de la desviació. “Hem de pensar que en aquests tres o quatre anys hi ha d’haver un abans i un després a la parròquia, i per això creiem que s’ha de treballar en un projecte molt potent per embellir i amabilitzar la Massana, amb zones verdes i de passeig per a vianants”, ha puntualitzat. Per fer-ho, ha demanat la màxima participació ciutadana. La candidata de CC també ha apuntat que un altre dels puntals del mandat hauria de ser la revisió del pla urbanístic.

Precisament aquest serà el cavall de batalla de l’altra llista. “No podem esperar més, ja s’hauria d’haver modificat des de fa temps, així que serà el primer dossier que tindrem sobre la taula”, ha assegurat Forné, que ha lloat la iniciativa del Comú d’Ordino, “on s’ha estat valent i més en una campanya electoral, perquè és un projecte molt polèmic”. El candidat de Amb Seny ha afirmat que “la revisió ha de ser total, ja que la situació des del 2016 ha canviat molt”, ha assegurat.

La matinal d’enganxada de cartells ha estat protagonitzada pel fred. Tot i això, hi havia il·lusió en les dues candidatures. “Afronto la campanya amb molt d’entusiasme i ganes, però no m’anticipo a res, ja que hem de ser molt humils i per això farem la nostra campanya i intentarem convèncer els electors”, ha afirmat Sansa. La candidata ha recordat els seus dotze anys de trajectòria al comú i ha ressaltat que havien assolit el 96% del programa electoral, així com altres projectes que no hi eren.

Segons Forné, “pensem que està molt obert i estem molt contents d’haver aconseguit una candidatura tan diversa i transversal que aglutina tantes sensibilitats i, a partir d’aquí, veurem”. Ara bé, “som conscients que el comú anterior ha fet coses bones, no partim d’una idea pessimista que tot ha estat malament, apreciem tot allò bo que s’ha fet, així que felicitem l’acció comunal que hi ha hagut en moltes matèries”, ha reconegut. A partir d’aquí, “el nostre plantejament és ser constructius i fugir de confrontacions. Per part nostra, fins i tot mà estesa a l’altra candidatura”, va oferir. Amb Seny aglutina Participa, Concòrdia i el Partit Socialdemòcrata (PS). Per això en l’acte d'avui hi han estat presents Cerni Escalé i Pere Baró.

Un dels aspectes a tenir en compte en aquestes eleccions serà l’abstenció, tot i que en el cas de la Massana el fet d’haver-hi dues llistes, a diferència de fa quatre anys, pot estimular la participació. “Ara tenim algú davant i això és molt més democràtic, ja que aquest cop el poble podrà escollir entre unes idees o altres”, s'ha felicitat Sansa. Per part de Forné, ha recordat que fa quatre anys “vam dir que democràticament no era sa, ja que el poble tenia tot el dret a contrastar idees, de manera que estem contents que enguany s’hagi revertit”.

En l’enganxada de cartells, les dues llistes han repartit el programa electoral i han fet públic el lema de campanya. Així, CC + Demòcrates + I s’apropa al ciutadà amb La teva veu és el nostre compromís, mentre que Amb Seny ho fa amb A la Massana, vota Amb Seny! En el primer cas, s’ha escollit per destacar que els candidats són persones properes que donen sortida al que planteja el ciutadà. En el segon, un terme català que no té traducció i la voluntat de tirar endavant un pla de futur en comú des de la transversalitat.