Diari digital d'Andorra Bondia

Sant Julià apropa els colors de la República Dominicana


Escrit per: 
Anna Burgstaller


Des de dilluns passat fins a finals d’aquest mes, el vestíbul del Centre Cultural de Sant Julià de Lòria es vesteix d’aires de la República Dominicana a través d’una exposició pictòrica de l’artista dominicà Persio Checo.

Natural de la zona costera de Río San Juan, Checo apropa al públic diferents obres de gran format que tenen els colors com a denominador comú. I és que la paleta de l’artista convida el visitant a viatjar fins a la República Dominicana, ja que plasma els colors més representatius de la seva terra natal, font d’inspiració de tots els quadres de la mostra. Tot i que l’art de Checo és abstracte i surrealista, és fàcil imaginar-se el Carib en cadascuna de les línies, colors i formes de les obres exposades.

Després d’exposar a França i a Espanya, Checo ha escollit Andorra, país del qual es confessa un enamorat, per presentar part de la seva obra. Llicenciat en arts plàstiques per l’Escola Nacional de Belles Arts de Santo Domingo i en arquitectura per la Universitat Autònoma de la mateixa ciutat, va cursar també estudis de dibuix i ceràmica al Brasil. 


TRAJECTÒRIA DE CHECO

Al llarg de la seva dilatada trajectòria, l’artista ha participat en nombroses exposicions, tant col·lectives com individuals. Checo va ser membre fundador del col·lectiu artístic anomenat Generación 80. Va ser professor de disseny i il·lustració de modes a l’Institut Tecnològic Mercy Jacquez i al centre de disseny de Giannina Azar. Cal destacar també que va ser secretari d’organització al Col·legi Dominicà d’Artistes Plàstics.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte