El Comú de Sant Julià té previst dedicar una part pressupostària aquest any per a l’embelliment del passeig del riu i per l’habilitació d’un nou passeig enfront de l’actual, una projecció que està en estudi, i que també dependrà de si és o no factible. L’objectiu és fer un atractiu turístic més perquè el que es vol és ubicar un museu extern amb escultures i obres d’art d’artistes reconeguts però també amb altres d’artistes provinents de l’escola d’art del comú lauredià. 
Tal com va explicar el conseller de Serveis Públics del comú de Sant Julià, Joan Visa, s’estudiarà la viabilitat del projecte “perquè és una zona inundable, i veurem si es pot projectar un altre passeig a l’altra banda del riu”, va dir.
Visa va explicar que l’embelliment de l’actual passeig no té per què suposar cap cost elevat per a les arques comunals, i que s’estudiarà el cost de l’ampliació a l’altre costat del riu. Tot i això no va especificar de quina quantitat estem parlant, una qüestió que es podria saber el proper dilluns amb el debat del pressupost que es preveu al consell del comú de Sant Julià.
El que sí que vol ser innovador és aquesta mena de museu exterior, que des del departament de Cultura tenen projectat a l’espera de saber la dimensió de la partida pressupostària. Un concepte similar a la ruta del ferro amb aquelles escultures però que aquí donaria peu a instal·lar-hi obres d’artistes de renom, (que alguns d’ells ja tenen contactats) i també per obrir una possibilitat de promoció dels artistes de la parròquia que es formen a l’escola d’art de Sant Julià i que podrien exposar les seves obres en aquest museu exterior.
Des del comú volen que aquesta legislatura aquest projecte sigui una realitat i de fet volen començar a executar-lo durant aquest any dotant-lo d’una partida pressupostària que dilluns vinent es concretarà.