Diari digital d'Andorra Bondia

Sarkozy vol garantir que es compleixin les normes del G-20


Escrit per: 
Agències

El president de França i copríncep d’Andorra, Nicolas Sarkozy, es reunirà el dia 25, coincidint amb el primer consell de ministres postvacacional, amb els representants dels sectors bancari i financer francesos per incidir en les obligacions subscrites pels bancs i els actors financers per la crisi, segons han informat des de l’Elisi.

Sarkozy vol verificar que la banca francesa respecta les normes adoptades en la reunió del G-20 de Londres, sobretot en matèria de sous i remuneracions. El president francès va demanar al primer ministre, François Fillon, que endegui amb prestesa els preparatius de la reunió. També ha requerit al governador de Banca de França, Chris­tian Noyer, que apliqui amb fermesa les normatives en vigor, incidint especialment en les relatives a les remuneracions.
Per la seva banda, la federació sindical FO (Force Ouvrière) Banques va reclamar al Govern, en un altre comunicat, que “reaccioni per imposar noves normes a França i demanar que s’estenguin a Europa i tot el món”. FO Banques creu que de les reunions del G-8, el G-20 i d’altres fetes amb el mateix fi no en surt res més que “simples recomanacions”, fet que qualifiquen de “vergonyós”.

 

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte