Diari digital d'Andorra Bondia
Josep Roig i Jaume Bartumeu, en roda de premsa.
Josep Roig i Jaume Bartumeu, en roda de premsa.

SDP creu que no es pot assumir el protocol dels serveis financers


Escrit per: 
Albert Belis / Foto: SDP

Progressistes-SDP no veu clar l’estat de les negociacions amb la Unió Europea (UE) per a l’acord d’associació, però no creu que s’hagin d’aturar ni sortir del pacte d’Estat, com Concòrdia o Andorra Endavant. Conegut el protocol sobre serveis financers, del qual “ja estàvem avisats”, creu que s’han d’alentir les negociacions i evitar signar com vol el Govern i la Comissió Europea abans que acabi l’any. El motiu? L’aplicació de l’annex, ja que, tal com està ara, seria un “desastre” per al sector, que “no el pot assumir”.

El representant del partit al pacte d’Estat per a l’acord amb la UE, Jaume Bartumeu, juntament amb el president de la formació, Josep Roig, han comparegut en roda de premsa per justificar aquest posicionament. “La millor manera de perdre una negociació, o de perdre-s’hi, és entrar-hi sense idees, sense objectius i sense aliats”, ha afirmat Bartumeu, que ha recordat que quan ell era cap de Govern i va negociar l’acord duaner, sempre anava a Brussel·les acompanyat del representant del copríncep francès. 

Ara mateix, ha afegit, la secretaria d’Estat “no treballa amb una definició prou clara del que li convé o no li convé al país, sinó que la seva obsessió, que no pot amagar la feblesa del seu equipatge negociador, és la fotografia de conclusió de les negociacions amb la Comissió Europea el mes de desembre d’enguany, ja que volen aprofitar una finestra d’oportunitat que és una aixecada de camisa”, ha assegurat.

D’aquesta manera, Bartumeu ha proposat “un treball menys atabalat i més endreçat”, ja que “del que es tracta és d’avaluar les nostres forces, sense exagerar-les ni menystenir-les”, perquè “puguem escollir les nostres prioritats a través d’un estudi d’impacte”, ha demanat el líder d’SDP.

SDP
Bartumeu
acord d'associació
ue
europa

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte