Diari digital d'Andorra Bondia
El conseller general de SDP, Víctor Naudi.
El conseller general de SDP, Víctor Naudi.

SDP demana pel suport als joves que pateixen trastorns addictius


Escrit per: 
Redacció/Foto: Jonathan Gil

Arran de l’anunci de la propera obertura d’un centre terapèutic residencial per a joves a Ordino, el conseller general de Socialdemocràcia i Progrés, Víctor Naudi, ha entrat a Sindicatura una bateria de preguntes sobre el suport terapèutic de què disposen els joves que pateixen trastorns addictius i el seu entorn. 
Així, segons ha informat SDP, que considera que en no disposar d’una estadística completa de l’estat de salut de la població no es pot fer un seguiment ni adoptar les mesures apropiades per millorar la situació d’aquests joves, el parlamentari demana a l’executiu si disposa de dades quantitatives de joves que pateixen algun tipus d’addicció i, si és així, si les dades estan diferenciades per patologies.
El conseller general de SDP també ha preguntat quants joves es troben ingressats en centres de tractament especialitzats a l’estranger i quins són aquests, així com quants estan convencionats amb la CASS i si es preveu incorporar-n’hi més.
Atès que, actualment, l’estructura organitzativa del SAAS té una Unitat de Conductes Addictives per a certs tractaments i els casos més complexos es deriven a l’estranger, Naudi demana quin és el cost de l’ingrés en aquests centres i quin és el cost dels tractaments en aquests centres especialitzats. També vol saber quina és la part dels costos que assumeixen les famílies i quina la CASS i Govern.
Finalment, el parlamentari, que pregunta si es fa un seguiment d’aquests joves al llarg de l’estada en els centres forans, demana si hi ha algun tipus d’ajuts vers les famílies i, si és així, per quins imports.

 

SDP
demana
joves
trastorns
addictius
pateixen

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte