Socialdemocràcia i Progrés (SDP) va fer pública ahir una nota de premsa en què denuncia “un intent intolerable de coacció dels treballadors” de la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS) per part de la directora, Joaquima Sol, i el president del consell d’administració, Josep Delgado.

Segons explica SDP, l’afer de la fuita de dades a la parapública ha generat “gran malestar entre
el personal de la CASS i els seus dirigents”, que ha estat “silenciat i ocultat” pels dos màxims responsables de la parapública.
Tal com s’exposa a la nota, una seixantena de persones de la plantilla van signar a finals de setembre una carta de suport al departament d’informàtica i “han estat citades individualment per pressionar-les”. “Fem pública aquesta situació des de la nostra responsabilitat política, i en defensa de la transparència, tan reclamada, en la gestió de la CASS, que, no ho oblidem, és de tothom”, afirma SDP. Aquesta formació política demana que assumeixi la seva responsabilitat la directora, “que va validar, signar i enviar a l’Agència de Protecció de Dades un informe que ara pretén invalidar desempallegant-se de la seva responsabilitat”. SDP afirma que només s’han sancionat els càrrecs tècnics, però s’ha obviat l’assumpció de responsabilitats per part dels càrrecs de confiança política, quan qui va firmar l’informe que després es va presentar al Consell General va ser la directora. A més, es constata que la direcció i el consell d’administració han volgut passar “de puntetes sobre aquesta qüestió, evitant donar explicacions públiques de com han gestionat l’afer”.