Diari digital d'Andorra Bondia
Laia Moliné i Josep Lluís Donsión en una compareixença anterior.
Laia Moliné i Josep Lluís Donsión en una compareixença anterior.

SDP veu “vergonyosa” la gestió del Govern amb les vacunes


Escrit per: 
M.S.C. / Foto: Progressistes-SDP

Progressistes-SDP considera “vergonyosa” la gestió del Govern amb l’arribada de les vacunes contra la Covid al país i considera que l’executiu ha actuat amb “incompetència” i amb una preocupant “manca de transparència”.

Així ho han assegurat aquesta tarda el secretari d’organització de la formació, Josep Lluís Donsión, i la integrant de l’executiva progressista Laia Moliné, que tot i “celebrar” l’inici per fi de la campanya de vacunació, han retret al Govern els diferents anuncis sobre l’arribada dels vaccins, que ja s’esperaven “el 4 de gener”. En aquest sentit, Moliné i Donsión, que han destacat que si no fos pel govern espanyol no s’hauria sabut que no hi havia cap contracte amb el país veí per fer arribar les vacunes, han reclamat a l’executiu “un canvi” i “sobretot més transparència” en la gestió d’ara endavant per “evitar que es repeteixi la mateixa situació amb les vacunes que han d’arribar de França”.

Per evidenciar la “mala gestió”, Moliné ha comparat Andorra amb la situació d’altres petits estats, i ha recordat que San Marino “ja té lligades amb Itàlia 50.000 vacunes”, que a la Ciutat del Vaticà les “vacunacions van començar la setmana passada”, i que a Mònaco es va començar a subministrar el vaccí “a final de desembre”. Precisament, respecte d’aquest darrer país, Moliné n'ha lloat el “detall” i la gran quantitat d’informació en relació amb la Covid-19, que es dona a la pàgina web “a diferència” del portal web del Govern, i ha explicat que ja a l’estiu va realitzar una pre-reserva de 15.600 vacunes amb Pzifer, AstraZeneca Oxford i Sanofi, “un exemple que demostra que un microestat pot accedir a negociar amb grans farmacèutiques”. En aquesta línia, la integrant de l’executiva progressista ha insistit que “hauria estat bé que el Govern hagués parlat amb l’executiu de Mònaco”.

SDP
gestió
Govern
vacunes

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte