Diari digital d'Andorra Bondia
La número 2 de Concòrdia, Nuri Segués, en la reunió de poble que va aplegar ahir una setantena de persones a la sala d’actes del Comú.
La número 2 de Concòrdia, Nuri Segués, en la reunió de poble que va aplegar ahir una setantena de persones a la sala d’actes del Comú.

Segués: “Les torres de 20 pisos han substituït els espais de trobada”


Escrit per: 
A. L. / Foto: Facundo Santana

Concòrdia vol reforçar el comerç de barri associant el Govern al conveni entre Escaldes i la Cambra..

Semblava mentida, però havíem arribat al final de les intervencions dels membres de la territorial de Concòrdia a Escaldes i encara no s’havia parlat de les torres del Clot d’Emprivat. Semblava mentida i òbviament va ser-ho, perquè va ser sortir la número 2 de la llista nacional, Nuri Segués, a tancar la reunió de poble –una setantena de persones, comptant-hi amics i familiars, i no està gens malament per un diumenge a la tarda– i arreglar-ho per la via ràpida: “Hem perdut espais de trobada i els hem substituït per torres de vint pisos. Estem perdent sentiment de comunicat perquè hem canviat teixit social per teixit econòmic”.

Les torres són, en fi, argument infal·lible per mobilitzar el vot, i no havia de renunciar la formació regeneracionista, i precisament a Escaldes, la zona 0 del problema de l’habitatge. No ho va fer, era una obvietat. El cap de la llista nacional, Cerni Escalé, va insistir, com d’altra banda tota la campanya, a vincular els problemes de cohesió social amb la crisi de l’habitatge, i tots dos amb la inversió estrangera, culpable última de la situació actual. “Els últims sis o set anys han entrat mil milions d’euros, i el 2022 es va batre el rècord de noves construccions autoritzades, que d’altra banda encara no s’han començat ni a construir. Cal modificar urgentment la Llei d’urbanisme per delimitar clarament els usos del sòl: devem ser l’únic país del món que té una piscina olímpica enmig d’una zona industrial. No sé si és còmic o si és tràgic”.

Segur que avui hi torna, seria un error no fer-ho, a l’acte central de la campanya, aquest vespre al Teatre Comunal. Però ahir tocava parlar d’Escaldes, i qui ho va fer va ser el cap de la territorial Ramon Tena. Les torres, ja ho hem vist, les va deixar per al tàndem Escalé&Segués. Ell es va centrar en el comerç de proximitat i la necessitat d’una banda de convertir la part alta d’Escaldes en porta d’entrada efectiva al Madriu per dinamitzar el comerç de la zona i es va comprometre a vincular el Govern al pla de revitalització firmat pel Comú d’Escaldes i la Cambra. També van desfilar per l’escenari els altres membres de la territorial, amb atenció especial a Sílvia Alves: la primera suplent va parlar també en clau nacional per reclamar la reformulació de la Unitat de Conductes Addictives, amb un canvi d’ubicació absolutament necessari per estalviar als pacients el “passeig de la vergonya”, i una major atenció a les famílies, “peça clau en la recuperació dels addictes”.

Eleccions generals 2023
Concòrdia

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte