El servei d’Atenció Immediata de l’àrea d’Atenció a les Persones i les Famílies del ministeri d’Afers Socials, Justícia i Interior ha posat en marxa un dispositiu per intensificar el seguiment de les famílies que puguin patir pobresa energètica aquests dies, segons va informar ahir el ministre portaveu, Jordi Cinca.
D’aquesta manera, des del servei es contacta amb aquelles unitats familiars més vulnerables per valorar les seves necessitats i facilitar-los, si es dona el cas, els recursos adients. En aquest sentit, Cinca, que va precisar que es fan unes 25 visites al dia i que s’incideix especialment en persones grans que viuen soles o en famílies amb infants i nadons a càrrec, va destacar que es posen a disposició solucions adaptades a cada cas concret, que poden anar des de la compra de radiadors o altres elements necessaris per fer front a les situacions de fred fins al pagament de la factura d’electricitat si fos necessari.
Tot i no poder detallar el nombre de casos en els quals ha fet falta algun tipus d’ajuda, Cinca, que va insistir que la iniciativa pretén “donar una resposta puntual personalitzada a una situació també puntual”, va recordar que les persones o famílies amb un risc de vulnerabilitat més alt ja estan “molt identificades pels serveis socials del Govern, en col·laboració amb els comuns”.
Malgrat aquest coneixement previ, el ministre portaveu va fer una crida perquè qualsevol persona que es pugui trobar en aquesta situació o conegui a algú afectat s’adreci als centres d’atenció primària de qualsevol parròquia i contacti amb la treballadora social o es dirigeixi directament al servei d’Atenció Immediata de l’àrea d’Atenció a les Persones i les Famílies, a l’edifici Clara Rabassa d’Andorra la Vella. Així mateix, qui ho desitgi també hi pot contactar per telèfon trucant al número 350 555.

Cinca atribueix a “interferències” els problemes en el monitoratge a Joan Pau Miquel

El portaveu de l’executiu, Jordi Cinca, va admetre ahir el mal funcionament del sistema de monitoratge que se li hauria d’aplicar a l’ex-conseller delegat de Banca Privada d’Andorra, Joan Pau Miquel, en el marc de l’arrest domiciliari i va explicar que els tècnics “estan intentant esbrinar per què no té un funcionament correcte”. 
En aquest sentit, Cinca va destacar que més enllà de “l’obsolescència” del monitoratge, que ha suposat que ja s’hagin pres les mesures per invertir en “un sistema nou”, els problemes podrien venir per interferències, ja sigui a l’habitatge de Joan Pau Miquel o bé a les llars pròximes, i que es treballa per “solucionar” aquesta anomalia.  
Aquestes dificultats obliguen que els efectius del cos de policia hagin de fer una vigilància constant al davant de la casa de l’ex-conseller delegat de BPA.
Així mateix, el ministre portaveu, que no va voler valorar si hi pot haver o no risc de fugida i va recordar que el Govern “ha de complir el que s’ha dit als tribunals amb els mitjans que pertoqui”, va remarcar que des de l’executiu s’ha informat els tribunals d’aquests fets.
El ministre tampoc es va posicionar sobre si el TC hauria actuat com una tercera instància i va destacar que “les funcions de cadascú estan molt ben definides” i que “tothom actua d’acord amb aquestes”.

Gutierrez, avaluador per al cinquè cicle del Greco

El consell de ministres va aprovar ahir el nomenament de Frederic Gutierrez com a avaluador designat per Andorra per al cinquè cicle d’avaluació del Grup d’Estats contra la Corrupció del Consell d’Europa (Greco), segons va informar el ministre portaveu, Jordi Cinca, que va precisar que el cicle se centrarà en la prevenció de la corrupció i promoció de la integritat dins dels governs centrals i de les forces de l’ordre. Cinca va destacar que Gutierrez “compleix perfectament” amb el perfil sol·licitat des del Greco per a aquesta avaluació, en la qual es demana experiència adquirida en l’àmbit del funcionament i control dels governs centrals i de les forces de l’ordre, i tenir coneixements sobre polítiques d’anticorrupció, investigació de casos de corrupció i altres infraccions similars, entre d’altres.
Gutierrez té experiència com a comissari de policia, ha estat membre de la UIF, director del departament d’Institucions Penitenciàries, director adjunt de la policia, cap de l’àrea de Policia Criminal i cap de l’àrea de Fronteres i Estrangeria.

La inscripció a la POB, entre el 26 de gener i el 24 de febrer

La inscripció per a la Prova Oficial de Batxillerat (POB), que es portarà a terme del 15 al 23 de maig, segons les diferents modalitats de batxillerat, s’haurà de fer entre el 26 de gener i el 24 de febrer, segons va informar ahir el ministre portaveu, Jordi Cinca, que va recordar que les proves de la POB s’estructuren en tres blocs, formats per un conjunt d’exàmens en funció del batxillerat cursat. Així, el primer bloc correspon als exàmens de llengua i els blocs dos i tres corresponen als exàmens de les assignatures específiques de cada modalitat de batxillerat. 
Poden accedir a la convocatòria ordinària de la POB els alumnes de segon curs inscrits al batxillerat del sistema educatiu andorrà, en la modalitat cursada, i els candidats lliures que s’hagin presentat prèviament als exàmens organitzats per l’Escola Andorrana de batxillerat.
Pel que fa als exàmens oficials de batxillerat (BAT) per a candidats lliures, el període d’inscripció serà també entre els dies 26 de gener i 24 de febrer i les proves es portaran a terme del 24 al 28 d’abril, segons la modalitat de batxillerat escollida. Les inscripcions a la POB i al BAT s’han de fer al servei de Tràmits de Govern.