Diari digital d'Andorra Bondia
Pallarés i els quatre consellers generals quan van anunciar la marxa de Liberals d’Andorra, el passat 16 de juny.
Pallarés i els quatre consellers generals quan van anunciar la marxa de Liberals d’Andorra, el passat 16 de juny.

Sindicatura avala el canvi de nom del grup liberal: es dirà independent


Escrit per: 
Redacció / Foto: Facundo Santana

Sindicatura ha autoritzat el canvi de nom del grup liberal, que es farà efectiu al setembre, a partir del segon període de sessions parlamentàries. S’anomenarà grup parlamentari independent, tal com van sol·licitar els consellers integrants. Segons fonts del mateix grup parlamentari va ser a principis d’aquest mes de juliol quan es va rebre aquest aval de Sindicatura i l’11 de juliol es va informar la junta de presidents, que ho va veure del tot factible. 

El canvi de nom ve donat d’una banda per evitar controvèrsies amb els integrants de Liberals d’Andorra. De l’altra, i aquesta és la raó de pes que esgrimeixen les fonts consultades, “per no induir a error a la població”, ja que en aquests moments hi ha dos sectors liberals que tot i tenir visions molt diferenciades volen defensar i ser garants de l’ideari  liberal. Precisament aquesta és la raó principal per la qual ja fa dies que els quatre consellers generals que fins ara han format part del grup liberal, Ferran Costa, Marc Magallon, Eva López i Sílvia Ferrer, que van deixar la formació el 16 de juny, després de la crisi que va provocar el procés de primàries, van demanar a Sindicatura sobre la possibilitat de canviar la denominació del grup. Ara doncs, tant Sindicatura com la junta de presidents interpreten el Reglament del Consell General tenint en compte que el que demanen els consellers que fins ara han integrat el grup liberal no és la creació d’un nou grup parlamentari, sinó senzillament un canvi de nom i per aquest motiu avalen que això es pugui portar a terme. 

Tot i que a nivell “extern” serà al setembre quan es farà evident el canvi de denominació, a nivell “intern dels consellers” caldrà veure quines modificacions s’hauran de portar a terme de caràcter administratiu. Per això estan  en espera de saber quines implicacions pot tenir el canvi de denominació. Es tracta de qüestions relacionades amb la imatge visual del grup parlamentari independent, per exemple, o bé si han de canviar els correus electrònics.

I el nou partit?
D’altra banda, en relació amb la creació d’un nou partit o moviment polític, fonts properes als consellers generals assenyalen que de moment “s’està en tràmits”. Fins més endavant, potser no serà fins al mes de setembre, no se sabrà si el projecte d’una nova formació política integrada pels militants exliberals que es van donar de baixa de Liberals, quallarà o no. En aquest sentit, cal recordar que a finals de juny  es va registrar la marca Andorra en acció; en concret el domini web, segons precisen les fonts consultades, per evitar que aquest espai no l’ocupi algú altre. De tota manera, insisteixen que ara cal deixar passar les vacances d’estiu.

Federació Internacional de Joves Liberals

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte