Nova jornada agredolça pel que fa a l'evolució de la pandèmia de la Covid-19. I és que mentre per una banda són ja tres els dies consecutius en què no s'ha detectat cap cas nou de coronavirus, malauradament el nombre de víctimes mortals s'eleva a 42 després de la defunció d'una resident a Salita de 92 anys que es trobava ingressada a l'hospital.

Així ho ha explicat el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, que ha traslladat el condol al familiars de la finada no només per la pèrdua sinó també per les circumstàncies "més difícils" encara en què s'ha produit pel "distanciament social".

Així, segons les dades facilitades pel ministre, el total de casos de Covid-19 diagnosticats es manté en els 713 que ja hi havia dilluns, dels quals se’n mantenen actius 278 tenint en compte les 42 defuncions registrades i que ja hi ha 423 persones que han superat la malaltia, després que en les darreres hores hagin rebut l'alta definitiva 25 malalts. Entre els casos actius hi ha 43 professionals sanitaris i 5 integrants de cossos especials.

Pel que fa a l’hospital, hi ha ingressades 25 persones amb coronavirus, 10 a planta i 15 a la unitat de cures intensives, 8 de les quals intubades i amb ventilació mecànica, dues menys que ahir ja que en les darreres hores s'ha pogut extubar dos nous pacients.

Quant al centre sociosanitari El Cedre, hi ha 26 residents malalts, tres menys que ahir, 8 dels quals procedents de Salita i un procedent de l'hotel Fènix, i 7 persones convalescents a l'espera de rebre el resultat de la segona PCR negativa per tal de ser donats d'alta definitivament. 

D'altra banda, el titular de Salut ha avançat que en els propers dies es disposarà també de les dades sortides del cribatge poblacional, unes dades que "serà difícil sumar" ja que podrien donar la sensació que "hi ha un fals rebrot". En aquest sentit, Martínez Benazet ha deixat clar que s'informarà per separat de les dades corresponents a persones diagnosticades de Covid-19 a través del sistema sanitari i aquelles que ho puguin ser arran del doble cribatge poblacional.