No pot ser que la pista del Centre esportiu sigui l’única coberta de tota la parròquia, perquè se l’han de repartir els quatre clubs de futbol sala que hi ha i, és clar, també la necessiten les escoles. És absolutament “insuficient” i una de les mancances més “òbvies” en matèria d’equipaments esportius que pateix Sant Julià.
Aquest és el diagnòstic de Terceravia+Unió Laurediana+Independents, que inclou al programa el compromís “ferm” –diu el cap de llista, Josep Majoral– de resoldre-la. Com? Amb una recepta doble que inclou d’una banda convenis amb altres parròquies per gestionar la utilització conjunta de les instal·lacions esportives comunals. De l’altra, buscant nous espais per ubicar-hi una o més pistes cobertes. I com que la premissa bàsica del programa en aquesta matèria és fomentar la pràctica de l’esport per a tothom, Majoral ha ressuscitat el projecte d’afegir al parc del Senzill un parc de mobilitat per a la gent gran, “que teníem quasi llest en l’anterior legislatura però que no vam poder executar”. En aquesta mateixa línia, el número 1 de Terceravia considera “clau” i “bàsic” que la canalla tingui al centre del poble “un espai on jugar a pilota, i que no ho hagi de fer a la plaça de la Germandat”. L’espai ideal per concretar aquesta proposta de pur sentit Comú és el Prat Gran, on d’altra banda ja hi havia hagut un camp d’esports molt rudimentari “però que creiem que s’ha de recuperar”.
Finalment, i perquè no tot ha de ser futbol sala, Majoral vol gestionar amb els propietaris la utilització pública de les pistes de tennis avui existents a Sant Julià, totes de titularitat privada, i garanteix “tot el suport” al Nòrdic Esquí Club.