Diari digital d'Andorra Bondia
Emi Matarrodona.
Emi Matarrodona.

Terceravia no permetrà que es menystingui la llengua


Escrit per: 
Redacció/Agències / Foto: Jonathan Gil

La candidata d’Andorra la Vella a la llista parroquial de Terceravia, Emi Matarrodona, va criticar la reducció del temps dedicat a l’aprenentatge del català a l’Escola Andorrana. En aquest sentit, va declarar que Terceravia no permetrà que es continuï menystenint la llengua catalana perquè, va assegurar, “Terceravia es preocupa per la nostra identitat”. 

“Som els únics que promovem realment l’ús i la protecció del català en tots els àmbits de la via diària, com ara l’esport o l’escola”, va afirmar en declaracions davant l’Escola Andorrana de primera ensenyança de Santa Coloma.
Matarrodona també va explicar que el punt sisè de les finalitats del sistema educatiu andorrà és assegurar l’ús del català en els diferents àmbits de la comunicació. Segons la candidata, “en aquests vuit anys de desgovern de Demòcrates per Andorra s’han fet moltes barbaritats, com ara la reducció del temps dedicat a l’aprenentatge de la nostra llengua oficial en tots els àmbits de la vida”. “No permetrem que això continuï així”, va concloure. 

Sud Radio, patrimoni de la Unesco segons Terceravia

El candidat de la llista nacional de Terceravia, Joan Font, va explicar ahir que la formació  inclourà l’equipament tècnic de l’antic centre emissor de Sud Radio del Pic Blanc a la llista de patrimoni cultural “com a centre històric d’una ràdio AM única i emblemàtica a Europa”. Font va assegurar que “farem el necessari perquè aquest centre emissor, l’edifici i l’equipament siguin declarats patrimoni material de la Unesco”. A més, va lamentar que estigui “desaprofitat culturalment, un espai que és propietat de Govern”. El candidat de Terceravia, que va ser el locutor encarregat d’anunciar el tancament de les emissions el 1982, va afirmar que crear un centre d’interpretació de la història de la ràdio seria “donar a les instal·lacions una segona vida que es mereixen”. També seria una oportunitat per “presentar Andorra com un país compromès amb totes les manifestacions de la cultura, que són el nostre millor aparador”.

Terceravia
llengua

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte