Els comitès parroquials de Terceravia estan centrats a treballar intensament en la preparació del programa i en l’estructuració d’un projecte per a cada una de les parròquies així com amb la recerca de candidats de cara a les eleccions comunals del 15 de desembre vinent, i es desmarquen, ara per ara, de qualsevol de les converses existents per mirar de constituir plataformes i candidatures transversals.
Així ho ha explicat l’impulsor i president del grup parlamentari de la formació, Josep Pintat, que ha deixat clar que sentir tant a parlar de llistes transversals i plataformes “fa una mica de repelús”, ja que “quan es plantegen plataformes és que no es té les coses gaire clares”. En aquest sentit, el líder de Terceravia va lamentar que es comenci la casa per la teulada i s’estigui “pensant més en el repartiment de cadires que no en projectes per a la ciutadania i en les necessitats de cada parròquia”.
Per això, tot i que amb una coordinació i amb uns principis generals, els comitès locals de Terceravia estan treballant i recollint tots aquells neguits i punts que “puguin expressar els ciutadans” amb la finalitat de poder “veure quins projectes es poden definir per a cada una de les parròquies”.
I no serà fins que hagi conclòs tot aquest treball que, sempre que s’acabi creient oportú, des de Terceravia es parlarà amb altres formacions i agrupacions tot i que “sempre a partir d’uns punts i una base concreta”, va precisar Pintat, que va afegir que serà també aleshores “quan es veurà si hi ha o no punts de coincidència”. I és que per al líder de Terceravia és important anar pas per pas i fer les coses de forma “assenyada” i després, arribat el moment, “ja es veurà” si poden haver-hi enteses o no amb altres projectes, tot i que “no estem aquí”, va recalcar.
A més, i com a avís a possibles propostes que es poguessin fer a la formació, Pintat va deixar clar que Terceravia “no farà llistes per anar en contra de ningú, sinó per fer propostes per als ciutadans”. 
D’altra banda, el  vicepresident del comitè local d’Andorra la Vella, Ildefons Serrano, va explicar que a la capital, la formació està “tan sols” centrada en l’elaboració del programa electoral, i per tant “no s’ha contemplat” l’opció de formar part d’una candidatura integrada per diferents partits polítics o sensibilitats. Així, va indicar que no hi ha hagut cap mena de conversa amb la demòcrata Conxita Marsol, que va expressar la voluntat d’arribar a un pacte ampli pels comicis del desembre. “Hi estem oberts, però no és una cosa que hàgim posat a sobre de la taula ni que hàgim parlat”, va afirmar Serrano, que va afegir que fins avui no s’ha ni començat a parlar de les persones que podrien encapçalar la candidatura.