Terceravia va proposar ahir al Govern afegir un quart pacte d’Estat sobre el model econòmic. Aquest és un “tema latent”, ja que els recursos són limitats i cal analitzar d’on es treuen els diners, va declarar el president del grup parlamentari de Terceravia, Josep Pintat, a la sortida de la primera reunió amb l’executiu per tractar sobre el pacte d’Estat de salut. “Si no es vol més pressió fiscal cal fixar unes línies ordenades, si no tindrem un ensurt”, va afegir. 

Així mateix, la formació entén que el pacte d’Estat sobre la Unió Europea, el de les pensions i el de sanitat s’haurien de negociar de forma global. “Entenem que cadascun d’aquests pactes, cadascun amb la seva singularitat, haurien de tenir algunes línies, alguns denominadors comuns, per transmetre la informació o veure com evolucionem”, va indicar. És per això que des de Terceravia es va proposar ahir a l’executiu plantejar els tres acords “de cop”, perquè “els tres pactes tindran impacte en altres àmbits”. 
Pintat va remarcar que els aspectes que es tractaran en els tres pactes d’Estat “no són compartiments tancats”, i per això creu que cal posar-ho tot a sobre de la taula i buscar mecanismes perquè tothom pugui fer la seva tasca. El president del grup parlamentari de Terceravia va indicar que el que falta per veure és el paper que tindran les diferents formacions polítiques i saber fins on es vol anar i fins a quin punt es pot tenir informació. 
A banda, ahir el Govern va entregar un document als consellers de Terceravia que no van voler entrar a valorar perquè no l’han analitzat amb profunditat. Pintat va exposar que al document hi ha unes línies que estan “marcades i iniciades” i ara caldrà veure si les comparteixen o no. En tot cas, va afirmar que “la predisposició és mirar-ho amb bons ulls” malgrat que “la nostra feina de control i impuls al Govern tampoc volem que quedi obviada perquè s’ha fet un pacte d’Estat”. 
Qüestionat sobre si és optimista d’arribar a un acord en aquest àmbit, el president del grup parlamentari de Terceravia va destacar que “nosaltres entenem que un bon pacte d’Estat, sigui en l’àmbit que sigui, és un pacte d’Estat en què tots els grups hi deixen plomes” i en el qual “ningú queda content perquè tothom ha fet cessions”. En aquest sentit va recordar que les eleccions van determinar que la ciutadania no volia una majoria. Ara, però, s’ha “reeditat una nova majoria” i és per això que Pintat va advertir que si aquesta es vol “imposar”, els pactes d’Estat “de vegades es compliquen més”.
Pintat va advocar per cercar tots els mecanismes que calgui per tal de donar garanties a totes les parts al mateix temps que es respecta la posició i les llibertats de cadascú, s’intenta ser constructiu, i es “despolititza” la negociació. Així mateix va reiterar que “l’autèntic pacte d’Estat seria reflectir tot això en el marc pressupostari i en els futurs pressupostos”. 
En la reunió es va acordar que els pròxims dies, Terceravia farà un retorn al Govern del document entregat ahir. La trobada va comptar amb la participació del cap de Govern i el ministre de Salut i els consellers de Terceravia Josep Pintat, Carine Montaner i Joan Carles Camp. Ja amb relació al pacte d’Estat sobre la UE, Pintat va explicar que d’aquí a deu dies hi ha prevista una trobada per tractar sobre el document titulat Acord polític, que ja ha estat analitzat per la formació.