Diari digital d'Andorra Bondia
El conseller general de Terceravia+Unió Laurediana+Independents Oliver Alis.
El conseller general de Terceravia+Unió Laurediana+Independents Oliver Alis.

Terceravia vol garantir la màxima transparència en les adjudicacions


Escrit per: 
Redacció / Foto: Terceravia

El grup parlamentari Terceravia + Unió Laurediana + Independents ha presentat una quarantena d’esmenes de millora al Projecte de llei de contractació pública. L’objectiu principal del grup parlamentari és garantir la màxima transparència en els processos de contractació pública i donar seguretat jurídica al text. Per aquest motiu, la formació política ha introduït modificacions als articles d’aquest projecte de llei per millorar la publicitat de les adjudicacions i garantir la transparència en els projectes de les administracions contractants.

Entre aquestes modificacions, destaca l’obligatorietat de comunicar a tots els licitants la identitat de l’adjudicatari, així com l’import pel qual s’ha efectuat l’adjudicació, amb l’objectiu de garantir que l’adjudicació es fa de forma transparent i justa. També es creu convenient que es faci la publicació, per part dels poders adjudicadors, amb la suficient antelació, dels projectes que pretenen adjudicar per tal de garantir la transparència en els projectes que desenvolupen els òrgans contractants i per facilitar la bona organització de les empreses licitadores i que tinguin una bona optimització dels seus propis recursos. 

En aquest sentit, el conseller general del grup parlamentari encarregat del treball de la llei, Oliver Alis, ha assegurat que “aquest fet, probablement, ajudarà a millorar encara més el resultat final dels contractes que s’adjudiquin”.

D’altra banda, amb les esmenes presentades, Terceravia també ha volgut donar seguretat jurídica i assegurar la correcta aplicació de la llei, modificant i suprimint totes les expressions que poden portar confusions, interpretacions o a una aplicació poc precisa de la llei. Finalment, també ha introduït canvis per assegurar la garantia jurídica de les concessions, assegurant els drets i deures, tant de les administracions concedents com del concessionari, entre altres, deixant clar que, si escau, es pot aplicar un cànon. En aquest punt, a més, la formació política proposa establir de manera més precisa les possibilitats i casuístiques perquè aquestes concessions puguin ser prorrogades.

Terceravia
transparència
adjudicacions
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic