Diari digital d'Andorra Bondia
França Riberaygua i Lluís Ferreira van parlar sobre Justícia a l’entrada de l’edifici de l’Obac, ahir.
França Riberaygua i Lluís Ferreira van parlar sobre Justícia a l’entrada de l’edifici de l’Obac, ahir.

Terceravia vol una justícia que sigui “independent” i “no polititzada”


Escrit per: 
Agències

Terceravia advoca per la independència de la justícia. La candidata territorial d’Escaldes-Engordany, França Riberaygua, va explicar que la sensació que hi ha al carrer és que la justícia està polititzada, i va posar com a exemple el fet que el president del Consell Superior de la Justícia és un exbanquer, un exministre i excònsol quan la Llei diu que el màxim mandatari d’aquest organisme ha de tenir coneixements de dret.

“Els seus coneixements potser no són els adequats per dirigir l’ens”, va remarcar. També es va referir al col·lapse de la justícia i al fet que els saigs tinguin problemes per dur a terme la seva tasca. Considera que la Justícia és un dels punts essencials d’un país, i creu que el nou edifici que ha d’acollir les instal·lacions judicials potser no resoldrà el problema de bloqueig. 
Per la seva banda, el candidat territorial per Escaldes-Engordany, Josep Pubill, va assegurar  que la seva formació política incentivarà econòmicament el sector de la construcció, i per això modificarà la Llei del sòl, amb l’objectiu d’augmentar els pisos disponibles en el mercat. “Això crearà molts llocs de treball per a les petites empreses familiars”, ha dit Pubill. El candidat va avançar que salvaguardaran “el marc fiscal actual, perquè les empreses familiars no estiguin doblement imposades”.
D’altra banda, el candidat  d’Ordino, Jordi Balsa, va afirmar ahir que “cal invertir en investigació i desenvolupament per trobar alternatives de negoci al sector primari”. “L’agricultura i la ramaderia són primordials per al país, i fins ara les inversions han estat com un encefalograma pla”, va assenyalar. El candidat ordinenc va subratllar la idea que “cal oferir un pla b per diversificar el conreu i millorar la cabana ramadera de la zona”. L’agricultura ecològica o la implantació del conreu de la trumfa van ser  algunes de les alternatives a les quals es va referir. “Nosaltres creiem que s’ha de donar un impuls més decidit i s’han de donar suport als nostres ramaders i pagesos de manera clara i directa, perquè són un dels motors que impulsa el país”, va concloure Balsa.

Terceravia
justícia
Independent
polititzada

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte