Diari digital d'Andorra Bondia
Jordi Torres ha defensat la importància del recinte multifuncional.
Jordi Torres ha defensat la importància del recinte multifuncional.

Torres evita pronunciar-se sobre la ubicació del multifuncional


Escrit per: 
M.S./ Foto: Demòcrates

“Estem estudiant dos emplaçaments possibles, un a la Margineda i un a la zona de l’estadi comunal, però a dia d’avui el Govern no disposa d’elements suficients per dir si és un o altre emplaçament”. D’aquesta manera ha respost el ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres, a la pregunta sobre la ubicació del multifuncional del conseller general socialdemòcrata Roger Padreny, qüestió que el parlamentari ha formulat i reformulat amb diferents formats però que el ministre ha esquivat respondre en tot moment.

Torres, que ha reiterat en més d’una ocasió que el projecte del multifuncional és de tal envergadura que el Govern “no vol fer passos en fals” i que es treballa perquè “el projecte sigui una realitat amb totes les garanties”, no s'ha pronunciat tampoc davant la interpel·lació del president del grup socialdemòcrata, Pere López, sobre si els dos terrenys que s’estudien compleixen amb les disposicions legals per poder acollir una infraestructura de les característiques que s’hi vol fer.

Seguint la mateixa línia del ministre, la titular de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, tampoc ha contestat sobre l’afectació sobre el riu si el projecte s’acaba ubicant a la zona de l’estadi comunal argumentant que “és agosarat” parlar d’aquesta qüestió “en aquesta fase del projecte”.

Espot insta Montaner a no lligar immigració i seguretat

“Em sembla perillós pretendre un lligam directe entre lliure circulació de persones i seguretat ciutadana, és una visió esbiaixada i parcial”. D’aquesta manera el cap de Govern, Xavier Espot, ha retret a la consellera general no adscrita, Carine Montaner, que en la seva exposició de la pregunta sobre si la UE permetria a Andorra conservar la seva política migratòria amb l’acord d’associació vinculés la immigració a l’elevat nivell de seguretat ciutadana. I és que per Espot hi ha molts “altres elements” que influeixen en aquest aspecte.

Quant a la interpel·lació de Montaner, Espot ha recordat a la parlamentària que els annexos relatius a la lliure circulació de persones tot just es van posar damunt la taula en l’última sessió de negociació i que per tant no s’ha entrat encara en la discussió, a la vegada que ha reiterat el posicionament de sortida del país que no és altra que el d’establir un sistema similar al de Liechtenstein per mantenir cert control migratori.

D’altra banda, i responent a una segona pregunta de Montaner, Espot ha insistit que la fiscalitat fora de l’acord d’associació i que per tant no hi haurà cap canvi en el sistema impositiu instat per ningú.

torres
evita
pronunciar-se
sobre
ubicació
multifuncional

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte