Diari digital d'Andorra Bondia
Els set candidats simulant una partida de billar.
Els set candidats simulant una partida de billar.

Tot està en joc


Escrit per: 
Agències / Foto: M.F.

Citem els set candidats a cap de Govern en les eleccions d'aquest diumenge 7 d'abril a la Casa Pairal d'Andorra la Vella. El repte: que simulin una partida de billar, per simbolitzar que aquest diumenge tot està en joc i que, qui més boles faci, és a dir, qui més vots obtingui, serà qui guanyi la partida. Accepten el repte entre somriures i aprofitem el joc, també, per fer balanç del que ha estat la campanya electoral i per saber a què dedicaran el dia de reflexió.

El candidat de Demòcrates, Xavier Espot, explica que per a ell ha estat una campanya "positiva" i es mostra "globalment satisfet" per com s'ha desenvolupat, tant per part de la formació taronja com pels oponents, ja que no hi ha hagut joc brut. Arriba al dia de reflexió cansat però també "il·lusionat" i manifesta que aprofitarà la jornada per descansar.

El candidat del PS, Pere López, manifesta que al llarg de la campanya ha notat "mostres d'entusiasme i il·lusió" perquè hi hagi un canvi i destaca que han fet molta feina per explicar el seu projecte, uns dies durant els quals, diu, han rebut moltes "mostres de suport". La jornada, fent escapades per veure les filles competint en natació sincronitzada, dinar amb elles i passar la tarda junts, ja que aquests dies de campanya no ha tingut gaire temps per fer-ho.

El candidat de Liberals d'Andorra, Jordi Gallardo, es mostra cansat després d'una campanya intensa però també emfasitza la seva "satisfacció", ja que creu que han fet una "molt bona campanya", amb un "bon programa" i un "gran equip". La sensació, conclou, és que "tot ha sortit" com estava previst. La jornada de dissabte la vol dedicar a la família, a passar el temps que no ha pogut aquests dies amb la dona i els fills i també a veure el futbol, el partit del Barça, aquest vespre.

Pel que fa al candidat de terceravia, Josep Pintat, destaca el fet que durant la campanya no s'hagin vist "temes bruts" i afegeix que han intentat fer arribar el seu missatge reforçant la idea que l'opció que ell encapçala és la millor. La jornada d'avui la vol dedicar a passar una estona amb la família i els amics.

Per al candidat de Progressistes-SDP Josep Roig la campanya ha estat "molt intensa" ja que han fet "molta feina" per intentar "passar el missatge" de la formació. Arriba al final amb la "tranquil·litat" que en aquests dies s'hi han "deixat la pell". I per desconnectar i descansar diu que anirà a la muntanya, malgrat el mal temps, ja que té moltes ganes de sortir de l'entorn urbà i estar en contacte amb la natura.

Eusebi Nomen, candidat d'Andorra Sobirana, considera que durant la campanya s'ha demostrat "un claríssim bipartidisme" entre aquells que volen signar l'acord d'associació amb la UE i els que com ell alerten de les conseqüències que se'n poden derivar. Ironitza també que després de la campanya s'ha vist que "abans es podia i ara no es pot". La jornada, la dedicarà a gaudir de la companyia de la seva dona i els amics.

I el candidat d'Units pel Progrés d'Andorra, Alfons Clavera, es mostra satisfet de com s'ha desenvolupat la campanya ja que creu que han pogut passar el missatge de la seva proposta per al país. Ha estat "molt intensa" manifesta i diu que estan contents amb l'acollida que han tingut entre els ciutadans. La jornada d'aquest dissabte, la dedicarà a estar amb la dona i els dos fills, amb els quals anirà a dinar a Meritxell.

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

70.000 persones viuen a Andorra i es pot votar al voltant de 7.000 persones, no es tracta de democràcia

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte