Diari digital d'Andorra Bondia
Els candidats del PS en la presentació de la candidatura.
Els candidats del PS en la presentació de la candidatura.

Tres llistes amb molts independents volen ser alternativa al continuisme


Escrit per: 
M.P.A.

Finalment s’ha acomplert el que ja s’havia anunciat i seran quatre les llistes que concorreran a les eleccions comunals 2019 a la parròquia d’Encamp: Terceravia + Independents Encamp, Partit Socialdemòcrata i Independents (PS+I), Agrupament Encampadà (AE) i En comú per Encamp (UP i Demòcrates + L’A + Independents). 
“Una candidatura jove i del poble.” Així va definir ahir el candidat de Terceravia + Independents, Santi González, la llista que encapçala i que va ser la més matinera a entrar-la al Comú. González va dir que el seu distintiu serà “la coherència” amb l’objectiu “d’arreglar la parròquia” i “reorganitzant els departaments del Comú que no funcionen bé”.
El PS+I va ser la segona formació que va formalitzar la candidatura. Es tracta d’una llista paritària i molt plural que té el mateix nombre de militants del PS i d’independents, va explicar el candidat a cònsol major, David Rios. La finalitat fonamental d’aquesta llista és “intentar donar un impuls a la parròquia a tots nivells”, amb polítiques i persones noves “perquè la parròquia surti del pou on es troba”. Segons Rios, el que pretenen és plantejar un projecte prou seriós com perquè els ciutadans d’Encamp li donin suport. També es proposen  “lluitar contra l’abstenció”. Porten treballant des de fa temps per tancar la llista definitiva i prioritzar el projecte, “després hem intentat convèncer la gent perquè s’hi sumi”. Rios va remarcar que el seu projecte és prou ampli com perquè la gent s’hi pogués afegir. 
Agrupament Encampadà va ser la tercera formació a presentar la llista. El número dos, Joan Masjoan, va explicar que des de feia tres mesos treballaven per formar la llista i “hem parlat amb molta gent de la parròquia, no de partits”. Masjoan va assenyalar que ell és “molt partidari de les llistes obertes i no de la partitocràcia”. 
Finalment, la candidata d’En comú per Encamp, Laura Mas, actual consellera de Manteniment, Infraestructures, Aparcaments i Circulació del Comú encampadà, va assenyalar que “la seva candidatura és molt sòlida”, com ho demostra el fet que “portem vuit anys al Comú”. 
Pel que fa a la confecció de la llista, va dir que ho han fet de manera “molt confortable” i que no ha estat “cap trasbals incorporar els Liberals” perquè “la gent ens demanava una entesa”. En el mateix sentit es va manifestar el cònsol major d’Encamp, Jordi Torres, que va assenyalar que el partit els va demanar que es fes el màxim esforç possible per reproduir el pacte de Govern entre DA i L’A a les parròquies.  

 

tres
llistes
molt
independents
alternativa
continuïsme

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte