Diari digital d'Andorra Bondia
La ministra d'Afers Exteriors, Maria Ubach, amb el seu homòleg lituà, Gabrielius Landsbergis.
La ministra d'Afers Exteriors, Maria Ubach, amb el seu homòleg lituà, Gabrielius Landsbergis.

Ubach estreny lligams amb Lituània


Escrit per: 
Redacció / Foto: Govern d'Andorra

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, s’ha desplaçat aquest dimarts a Lituània en visita oficial per reunir-se amb les màximes autoritats del país bàltic. L’objectiu de la visita és refermar la cooperació existent entre ambdós països i compartir qüestions d’interès comú, com ara la situació mundial, la diversificació econòmica, l’economia verda o la digitalització, segons ha informat l'executiu.

L'agenda de la ministra ha arrencat amb una una trobada bilateral amb el seu homòleg, Gabrielius Landsbergis, seguida d'una reunió de treball, on els dos titulars d'Exteriors han posat en relleu la importància de reforçar i promoure la cooperació entre Andorra i Lituània, especialment en àmbits com ara l’economia o el turisme. Ubach també ha informat Landsbergis de l’estat de les negociacions del Principat amb Brussel·les per tal d’assolir un acord d’associació amb la UE, a les quals el ministre lituà ha mostrat el suport del seu govern.

Així mateix, els dos ministres també han acordat explorar la possibilitat de tenir un conveni per eliminar la doble imposició (CDI) en relació amb els impostos sobre la renda i prevenir l’evasió i l’elusió fiscal entre Andorra i Lituània, a la vegada que han pogut intercanviar impressions sobre el context internacional, marcat especialment per les repercussions del conflicte bèl·lic a Ucraïna.

La jornada d’aquest dimarts ha finalitzat aquesta tarda, quan la ministra s’ha trobat amb els andorrans residents i estudiants a Lituània.

Està previst que el desplaçament segueixi demà amb diversos actes i trobades oficials, d’entre les quals destaca una visita a la Universitat Mykolas Romeris on es preveu que la ministra ofereixi una conferència. Posteriorment, Maria Ubach participarà a la cerimònia en homenatge de les víctimes del conflicte per la independència de Lituània. A la tarda, l’agenda contempla una reunió amb la presidenta del parlament, Viktorija Cmilyté-Nielsen. Per cloure la seva visita, la ministra participarà al fòrum ‘El futur de la democràcia’, que organitza el Govern de Lituània i que comptarà amb la presència d’altes autoritats de països de tot el món.

Maria Ubach

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte