Diari digital d'Andorra Bondia
La ministra d'Afers Exteriors, Maria Ubach, amb el seu homòleg portuguès,  João Gomes Cravinho.
La ministra d'Afers Exteriors, Maria Ubach, amb el seu homòleg portuguès, João Gomes Cravinho.

Ubach repassa la cooperació bilateral amb el seu homòleg portuguès


Escrit per: 
Redacció / Foto: Govern d'Andorra

Amb motiu de la celebració del Dia Nacional d'Andorra a Lisboa, la ministra d'Afers Exteriors, Maria Ubach, s'ha desplaçat a la capital portuguesa on s'ha trobat amb el seu homòleg João Gomes Cravinho, amb qui ha ha fet el punt dels diversos àmbits de cooperació, dels acords i convenis en curs. 

Així, segons ha informat l'executiu, durant la trobada, Ubach i Gomes han celebrat la imminent obertura del Consolat general portuguès a Andorra, prevista per a principis del 2023. Ubach ha explicat al ministre l'estat de les negociacions per a l'Acord d'associació amb la UE i el calendari previst per als pròxims mesos. També han tractat l'avançament en la cooperació en l'àmbit educatiu així com aspectes de col·laboració a escala econòmica i mediambiental. Ubach i Cravinho han compartit l'actualitat socioeconòmica global i les repercussions del conflicte bèl·lic a Ucraïna.

La ministra s'ha reunit també amb el secretari executiu de la Comunitat de Països de Llengua Portuguesa, Zacarias da Costa, amb el qual ha tractat aspectes relacionats amb la participació dels països observadors associats a la CPLP i les accions que aquest organisme està duent a terme en l'àmbit cultural i de promoció difusió de la llengua portuguesa. Ambdós han acordat impulsar la cooperació i s'han instat a explorar possibles projectes i iniciatives de divulgació cultural.

Andorra és membre observador associat de la Comunitat de Països de Llengua Portuguesa des del juliol de 2018 i, com a membre observador, va reafirmar el seu compromís en la cooperació per a la promoció de la cultura dels països lusòfons i de la llengua portuguesa.

Al vespre, Ubach assistirà al recital poètic, organitzat per l'Ambaixada de Portugal a Andorra, protagonitzat per Lluís Cartes acompanyat pels músics Oriol Vilella i Albert Freixas.

Maria Ubach
PORTUGAL

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte