Diari digital d'Andorra Bondia
Un tècnic de fora elaborarà el text del llibre blanc i la llei de la igualtat
Un tècnic de fora elaborarà el text del llibre blanc i la llei de la igualtat

Un tècnic de fora elaborarà el text del llibre blanc i la llei de la igualtat


Escrit per: 
Pepa Gallego/Foto: Consell General

La intenció és bona. Hi ha unanimitat en la creació del text del llibre blanc i de la llei de la igualtat, però realment els fets són pocs. De fet, materialment parlant encara no s’ha fet res. I per això consellers i Govern, que tenen la voluntat conjunta de tirar-ho endavant, han acordat contractar un tècnic de fora perquè engegui ja aquestes dues recomanacions. Serà un expert de fora qui elaborarà el llibre blanc de la igualtat i la llei que la reguli. Avui està previst que s’aprovi en la comissió d’Afers Socials el currículum d’aquest tècnic que donarà el tret de sortida a una llei i un llibre blanc que volen veure la llum aquesta legislatura. En un principi es preveu tres candidats. Des del grup d’SDP, la consellera Sílvia Bonet tenia previst presentar un assessor expert en igualtat i des dels liberals, un professor universitari català, tot i que ahir encara s’esperava l’arribada del seu currículum. El grup de DA s’afegia a la proposta del Govern, que també presentava un candidat procedent de Catalunya i també expert en assessoria en matèria d’igualtat. 
Els grups parlamentaris coincideixen que la contractació d’aquest tècnic és imprescindible per tirar endavant la llei d’igualtat. Una contractació que encara està per tancar però que es preveu que sigui finançada al 50% per l’executiu i al 50% pels grups parlamentaris. No hi ha cap data marcada del que durarà aquest contracte, però la intenció de tots és que el llibre blanc i la llei de la igualtat siguin una realitat aquesta legislatura. 
“Ni els grups ni el Govern teníem capacitat ni mitjans per treballar aquest text, tant el del llibre blanc com el de la llei de la igualtat, i calia aquesta figura externa”, va explicar la consellera de Demòcrates per Andorra Patrícia Riberaygua. La consellera va dir que avui, en la comissió d’Afers Socials, es preveu posar sobre la taula els currículums que alguns grups i també el Govern tenen previstos per aprovar en comissió qui serà aquest tècnic. DA s’afegeixen a la proposta que farà el Govern.
Per la seva banda, la consellera liberal Judith Pallarés va explicar ahir la bona sintonia amb què es treballa en aquesta comissió la qüestió de la igualtat i creu convenient aquesta contractació forana “perquè treballarem objectivament amb una persona que és experta, perquè en les intencions ja estem tots d’acord i les recomanacions del Consell d’Europa són totes molt clares”, va dir. Segons Pallarés, la contrac­tació d’aquest tècnic “és la millor manera perquè s’agilitzin i es treballin de manera continuada aquests textos”. Pallarés també va recordar que hi ha una mancança de dades estadístiques i que n’haurà de fer un recull.
A banda, Gerard Alís, conseller del grup del PS, va assenyalar que aquest tècnic tindrà “un encàrrec concret del Govern i del Consell General i estarà dedicat exclusivament això”, va manifestar. 
Finalment, Sílvia Bonet, del grup d’SDP, va puntualitzar que l’elaboració d’un llibre blanc de la igualtat i de la seva llei “és molt complexa i nosaltres sols no ho podíem fer, és necessària una persona que treballi exclusivament per a això i que sigui experta”, va puntualitzar.
Un cop es decideixi avui quin serà el candidat a ser l’assessor en matèria d’igualtat, es podrà dir que s’ha posat la primera pedra, física, per materialitzar el llibre blanc i la llei de la igualtat.  Perquè serà a partir d’ara quan s’iniciarà la redacció de tots dos textos de la mà d’un expert en assessoria de qüestions d’igualtat. Una llei que, recordem-ho, no vol basar-se només en el gènere sinó que vol donar cabuda en el concepte d’igualtat a altres aspectes com la religió, el sexe i les discapacitats, entre d’altres. 

llibre blanc de la igualtat
llei de la igualtat
Judith Pallarés
Patrícia Riberaygua
Gerard Alis
Sílvia Bonet
Consell General

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte