Enric Dolsa és garantia de debat i també de... batalla. I Maria del Mar Coma no va defugir el cos a cos. Tots dos es van retrobar 20 anys després. Tenen més anys i cap d’ells ha volgut abandonar la política. Es van tornar a veure les cares en un plató d’Andorra Televisió i els dos jugaven a casa, és a dir, a l’Auditori Nacional. La cap de llista d’ACO+DA+Independents +SDP va defensar, però també va anar a l’atac i Enric Dolsa, líder d'Units per Ordino, va apostar més pel joc ofensiu i, fins i tot, agressiu. Sense mossegar-se la llengua. Amb el POUP va arribar la primera enganxada. L’empresari i polític ordinenc va recordar que ell no va voler que s’aprovés i Maria del Mar Coma va respondre de manera directa que “quan vostè estava al Comú va fer pujar un edifici amb 178.000 metres quadrats de construcció. Des que va plegar, nosaltres 140.000 metres quadrats i un pis menys”. A Dolsa no li va agradar aquesta resposta i va voler parlar del passat familiar de Coma. “La seva família va vendre terrenys a la Cortinada. No volia entrar en això, però m’hi he vist obligat”. Coma va respondre. “Jo tenia 12 anys quan la meva família va fer tot això, però no hi entraré”. Això sí, va parlar del seu programa. “Nosaltres tenim prevista l’adquisició de tres edificis per destinar-hi 38 habitatges”. I Dolsa va voler dir, i jo més. “Anirem més enllà. Construirem fins a 200 habitatges i els llogarem a qui porti més de 5 anys vivint a la parròquia”.
La seva rival va provocar amb la paraula: “esteu improvisant”. Les enganxades estaven sent contínues i Dolsa va treure la vaixella a passejar. “Jo vull parlar del geriàtric, que ha estat una punyalada trapera al cònsol actual”. Coma somreia irònicament. Un s’havia convertit en amic de Mortés i l’altra, en enemic. “Ara que són tan amics...”. Li va etzibar Coma.
I el debat va fer un viatge al passat amb el tema econòmic. Coma li va recordar el deute que va deixar Dolsa quan va manar i ell s’ho va guardar. “Vaig invertir 49 milions d’euros. El dèficit que hi ha al Comú és culpa seva i no meva”. I aquí es van anar perdent minuts i cap dels dos es va moure de la seva idea, però va haver-hi tensió quan Coma li va dir a Dolsa que “va paralitzar l’estació perquè el seu projecte era urbanitzar el Serrat”. Aquí va tocar os, i a Dolsa li va canviar de cop la mirada.
Coma va presumir de Reserva de la Biosfera i Dolsa també es va fer seu aquest mèrit. “Esteu recollint el que vam sembrar”. No cal dir-ho, també hi va haver combat amb Grifols. I l’amenaça de Dolsa: “ho pararem amb una consulta popular”. Amb les preguntes dels habitants hi va haver més consens, tot i que també polèmica, pel del CEO, quan Coma va dir que “s’autofinançava”. El minut d’or va servir per donar els últims cops. “Hi ha dues maneres de fer política. D’interès general, com nosaltres, o d’interessos particulars, com ells”. El missatge de Coma va ser: “treballarem en positiu”. Almenys, ahir els ordinencs van assistir a la primera batalla dolsa.