Diari digital d'Andorra Bondia
Joan Martínez Benazet i Berna Coma, ahir.
Joan Martínez Benazet i Berna Coma, ahir.

Una desviació de la Massana que no es “desviï” de la parròquia


Escrit per: 
Redacció/Foto: DA

“No ens agrada la paraula desviament perquè no ens volem desviar de la Massana, però sí que dotarem una infraestructura viària que doni servei” a les parròquies de la Massana i Ordino. Amb aquestes paraules es va referir el cap de la llista territorial d’Ordino de Demòcrates, Joan Martínez Benazet, a l’obra que la formació vol fer per evitar els actuals problemes de circulació que hi ha a la Massana.

Martínez Benazet va detallar que la via que es faci ha de seguir criteris de “sostenibilitat ambiental, social i econòmica”, per la qual cosa el projecte que hi ha dissenyat al pla sectorial d’infraestructures viàries s’haurà de “revisar”. També va destacar que la infraestructura tampoc es podrà fer en “dos anys” i que el que cal és que sigui un projecte “el més eficient possible”. De fet, volen que es faci de tal manera que no sigui una desviació pròpiament de la Massana, sinó que, al contrari, permeti l’entrada “amb més facilitat” per als que vulguin dirigir-se als comerços de la parròquia o a les pistes d’esquí. D’aquesta manera, va parlar de “sortides estratègiques”.
El candidat va afirmar que aquesta carretera s’ha de fer per qüestions de mobilitat, per criteris mediambientals i per seguretat. Va remarcar que la Massana pateix molta pol·lució per l’elevat volum de vehicles que hi transiten diàriament i va posar sobre la taula el nombre d’atropellaments que s’hi produeixen. A més, va recordar que molta gent fa servir l’alternativa de passar per l’Aldosa i Anyós, amb el risc que això també suposa, en ser una carretera secundària.
El número 1 de la llista territorial de Demòcrates d’Ordino, que va estar acompanyat en l’acte per la primera suplent, Berna Coma, va respondre a preguntes dels periodistes sobre la priorització del vial de Sant Julià de Lòria, que òbviament és una obra que “està endegada i que ha d’anar endavant”, però va afegir que paral·lelament s’ha de començar a prioritzar aquesta infraestructura que donarà servei a la Massana i Ordino.  

desviació
la Massana
parròquia

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte