El Comú d’Andorra la Vella ha prorrogat una setmana més el termini de lliurament de les ofertes del concurs nacional per adjudicar les obres de reconstrucció per l’incendi, reforç estructural i condicionament del Centre esportiu dels Serradells. Així, l’obertura del plec de bases tindrà lloc el pròxim 17 de febrer, segons va comunicar la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol.

El motiu d’aquesta pròrroga és intentar tancar un acord amb l’empresa constructora Progec que ja estava fent les obres de la façana abans que es produís l’incendi amb l’objectiu que es continuï encarregant de les mateixes sense que això suposi cap cost addicional pel Comú.
Segons Marsol “encara queden uns serrells i els tancarem per bé o per malament”, tot i que va puntualitzar que “estem força a prop” d’arribar-hi. Per això no obriran els plecs fins al dilluns vinent i per això han donat una setmana més a les empreses perquè entreguin les seves ofertes. D’aquesta data ja no passaran perquè “ens agradaria començar les obres als Serradells a mitjans de març a tot tardar”, va remarcar la cònsol.
El que demana el Comú a Progec és que tiri endavant el projecte que se li va adjudicar el 2017. L’empresa ha d’assumir la part d’obra que ja tenia pagada i certificada però que el Comú no tenia recepcionada. “Les nostres companyies d’assegurances diuen que per això no els correspon pagar-ho”, va insistir Marsol.
De l’obra feta, el Comú havia pagat 1.600.000 euros, va dir Marsol. Si Progec s’avé a l’acord, acabarà rebent del Comú la part que encara falta per pagar; és a dir, un milió d’euros. Si no hi ha acord, “reclamarem a la nostra companyia que ens ho pagui i acabarem a la batllia i que sigui un tercer el que decideixi”, va subratllar la cònsol. A més, el Comú demanarà a Progec les indemnitzacions corresponents “per danys i perjudicis”.
Marsol va reiterar que no és el que més li preocupa és que les obres estiguin enllestides pels Jocs dels petits estats. Tot i així va concloure que creu que “sí que hi arribarem”.