Diari digital d'Andorra Bondia
Torres va entregar un diploma a dos dels ciutadans que van presentar la proposta.
Torres va entregar un diploma a dos dels ciutadans que van presentar la proposta.

Una voravia entre la Massana, Erts i Arinsal, proposta guanyadora


Escrit per: 
Redacció/Foto: Agències

El projecte Tram de voravia entre la Massana, Erts i Arinsal (CG4 i CG5) ha resultat la proposta més votada en la tercera edició del Pressupost participatiu. Així ho va anunciar ahir el ministre  d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, que va donar un diploma als ciutadans que la van fer. Es dona el fet, a més, que la proposta ja s’havia presentat en les dues edicions anteriors obtenint força vots. També cal destacar que la Massana és l’única parròquia que no disposa d’un tram específic que uneixi dues zones mitjançant una via que no sigui la carretera. 
Els ciutadans van poder votar fins a 23 propostes que complien els requisits establerts. La dotació econòmica destinada al Pressupost participatiu és de 300.000 euros. 
En total, han participat en les votacions 1.737 persones, que han emès 3.621 vots. D’aquestes, fins a 964 s’han decantat per la proposta guanyadora, el que suposa un 26% del total. La segona opció més escollida ha estat la d’instaurar plaques solars als edificis públics, amb 448 vots; i la tercera, la construcció d’un parc esportiu sota la rotonda del túnel de les Dos Valires, amb 346. Aquesta és l’edició que ha recollit més votants: si aquest any han estat 1.737, el 2018 van ser 1.696 i el 2017, 1.082.
El ministre Torres va destacar que la proposta “ajudarà a millorar la seguretat a la zona” i s’emmarca en la voluntat del Govern d’incloure a la zona viària més espais destinats a vianants o ciclistes. Torres també va avançar que ja s’han mantingut trobades amb els propietaris contigus a la carretera per poder fer les primeres actuacions abans de la temporada d’hivern.
El ministre d’Ordenament Territorial també va fer referència a la proposta guanyadora de l’edició anterior, els arbres del vent, un sistema d’energia eòlica renovable mitjançant instal·lacions que simulen arbres. Torres va recordar que el projecte es va adjudicar el 16 d’octubre passat i que aquesta mateixa setmana ja s’ha fet la comanda de les infraestructures. 
La previsió del ministeri, en aquest sentit, és que el projecte estigui enllestit a mitjans del mes de febrer. La dotació final dels arbres del vent ha estat de 344.000 euros.

voravia
Massana
Erts
Arinsal
guanyadora
proposta

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

La proposta està molt bé, però és trist que s'hagi de fer aquesta voravia a partir del concurs del procés participatiu. Aquesta mesura de seguretat hauria de sorgir del propi comú de La Massana (o Govern, no se ven bé de qui és competència)... Enhorabona als guanyadors

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte