Unió x Escaldes-Engordany, la candidatura que aglutina Liberals i Progressistes-SDP, es va presentar ahir amb dos objectius clars: en el vessant social es prioritzarà la cerca de solucions per a la problemàtica de l’habitatge, mentre que la segona pota del programa es basarà en la dinamització de la parròquia “perquè els turistes vulguin venir”. Una de les primeres idees que es va voler passar en la roda de premsa de presentació de la candidatura va ser que es tracta d’una llista “molt paritària”, amb persones que provenen de diversos àmbits laborals, d’edats diferents, i “molt dinàmiques i molt properes als ciutadans”, va explicar el número dos, Jordi Moreno.


“Estem molt preocupats per la problemàtica de l’habitatge i pensem que el Comú s’ha d’implicar i col·laborar amb el Govern”, va apuntar el cap de llista, que va remarcar que la corporació “té terrenys i múscul financer” per actuar. Així, i tot va recordar que abans de prendre cap decisió cal assegurar-se que la llei ho permet, va garantir que es promourà “una col·laboració absoluta per tenir solucions al més ràpid possible”. En cas contrari, va argumentar, “potser ens trobarem que hi haurà gent que quedarà exclosa i fora de la parròquia”.


Pel que fa a la dinamització, el cap de llista va avançar que es presentaran dos projectes “que puguin ser un motor econòmic com Caldea”, i va apuntar que estarien relacionats amb l’oci nocturn. “Perquè els turistes, després de sopar, sàpiguen què fer”, va exposar.

Pactes
En relació amb el fet que a Escaldes no hi hagi hagut pacte amb DA i en canvi la candidatura sumi liberals i progressistes, es va insistir en la idea que en el cas dels comuns cal prioritzar la gestió. “Els liberals portem el segell del pacte de govern i vam dir que sí per tenir un país estable, perquè les pensions, la sanitat i l’acord amb Europa pogués tirar endavant. Esperem que si els votants fan aquesta reflexió, no ens penalitzin per aquest fet”, va augurar Higini Martínez-Illescas.


De la seva banda, el número 4 de la llista i membre d’SDP, Marc González, va destacar que en la candidatura s’ha aconseguit formar “un tàndem molt especial perquè escoltem els problemes de la gent. Com a progressistes estem molt preocupats pel tema social, però ens va sobtar que des de liberals ja s’insistia molt en aquest tema”. De fet, aquest és un dels motius pels quals “ens sentim còmodes amb aquest projecte”.