Unió X Escaldes-Engordany (UxEE) va presentar ahir el projecte del futur Palau de la Música i el Teatre, una de les dues propostes amb les quals busquen promoure econòmicament la parròquia. La número cinc de la llista escaldenca, Brigida Garcia, va explicar que l’espai, amb una capacitat de fins a 500 persones, busca “donar l’oportunitat als artistes del país per oferir setmanalment espectacles de tota mena, com música, dansa o monòlegs”. Complementàriament, oferiria “un programa atractiu per al turista que ens vingui a veure i pugui gaudir de l’oci a Escaldes”, va indicar.
L’edifici, que se situaria a la parcel·la de l’antic hotel Casino, on actualment hi ha l’aparcament de la plaça de l’Església, estaria format per una sala a l’estil d’un piano bar a la planta baixa, que es faria servir per a espectacles més propers amb el públic. Les plantes superiors estarien ocupades pel teatre, mentre que també es construirien tres plantes subterrànies on s’encabiria un aparcament amb el triple de places que les que s’ofereixen actualment.
Sobre els equipaments actuals que ja existeixen a la parròquia, com la sala Prat del Roure, Garcia va apuntar que la nova sala de teatre donaria “un altre caliu, amb espectacles com els de tota la vida”. El seu objectiu és “un públic a qui constantment li agrada anar a veure espectacles”, mentre que la sala Prat del Roure, al seu entendre, es podria utilitzar per a altres activitats, com els esdeveniments de la festa major o d’altres actes que ja s’hi han dut a terme fins ara.