Diari digital d'Andorra Bondia
La parlamentària del PS Susanna Vela ha representat el Consell General al seminari de la UIP.
La parlamentària del PS Susanna Vela ha representat el Consell General al seminari de la UIP.

Vela participa al Seminari virtual sobre cobertura sanitària universal de la UIP


Escrit per: 
Redacció/Foto: Consell General

La parlamentària socialdemòcrata Susanna Vela, en representació del Consell General, ha participat aquesta setmana al Seminari virtual sobre cobertura sanitària universal (CSU) que ha organitzat la Unió Interparlamentària (UIP). L’objectiu principal d’aquest seminari ha estat recollir les experiències dels Estats i avaluar els progressos aconseguits en matèria de CSU.

Així, durant la sessió es va interpel·lar els representants dels diferents parlaments amb relació a quines accions concretes s’han fet a nivell parlamentari per assegurar la cobertura sanitària universal, sobre quin ha estat l'impacte de la Covid-19 sobre els sistemes de salut nacionals, sobre com ha afectat la pandèmia als col·lectius més vulnerables i sobre de quina manera els sistemes de salut estan donant resposta a les necessitats generades per la Covid-19, entre d'altres.

A partir de les informacions recollides, el Grup consultiu sobre la salut de la UIP farà un informe sobre bones pràctiques i dificultats dels sistemes sanitaris durant la pandèmia per Covid-19. Entre altres temes, els participants han ressaltat el paper rellevant i imprescindible que ha tingut l’atenció primària en la lluita contra la pandèmia, la dificultat de la població rural d’accedir a la salut durant aquesta i la necessitat de buscar solucions innovadores per donar resposta als casos de violència domèstica. 

Vela
participa
seminari
virtual
sobre
cobertura
sanitària
universal
UIP

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte