Diari digital d'Andorra Bondia

Xavier Espot es reuneix amb nou ambaixadors acreditats


Escrit per: 
Redacció

Els acords d’intercanvi d’informació fiscal signats i els que queden per signar van centrar la majoria de les reunions que el ministre d’Afers Exteriors i Relacions Institucionals, Xavier Espot, va tenir ahir amb nou dels ambaixadors de diferents països que dilluns van presentar les credencials al copríncep bisbe.

Així, va iniciar la ronda de reunions l’ambaixador de Bèlgica, Johan Swinnen, amb qui Espot va parlar de la propera signatura de l’acord en matèria d’intercanvi d’informació fiscal i del futur de les relacions d’Andorra amb la UE, tenint en compte que Bèlgica n’ostentarà la presidència el segon semestre del 2010. Posteriorment, Espot es va reunir amb l’ambaixador de Luxemburg, Jean A. Welter. Tots dos van manifestar la seva disposició a signar un conveni de doble imposició quan Andorra adopti el nou marc fiscal.
Espot va rebre també l’ambaixador de Polònia, Ryszard Schnepf, amb qui va parlar de promoure els intercanvis comercials, econòmics i culturals. També es va plantejar l’opció de signar un acord d’intercanvi d’informació fiscal. Més tard, Espot es va trobar amb Atchara Seriputra, ambaixadora de Tailàndia, amb qui va acordar sol·licitar a les autoritats la possibilitat que els andorrans puguin obtenir un visat turístic a l’aeroport d’entrada d’aquest país sense visat previ.
Amb Carlos Enrique Rodado, ambaixador de Colòmbia, Espot va parlar de la col·laboració actual amb els organismes internacionals com l’ONU. L’última reunió del matí va ser amb Jean Pastorelli, ambaixador de Mònaco, a qui Espot va agrair la col·laboració per signar l’acord d’intercanvi d’informació fiscal.
Finalment, Espot va rebre l’ambaixador de Croàcia, Neven Pelicaric, amb qui va parlar de la propera signatura de l’acord d’adhesió de Croàcia a la UE.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte