Diari digital d'Andorra Bondia
El centre sociosanitari El Cedre.
El centre sociosanitari El Cedre.

24 noves places concertades de residència assistida


Escrit per: 
Redacció / Foto: Facundo Santana

El Govern ha informat de dos nous convenis signats amb el Servei Andorrà d’Assistència Sanitària (SAAS) i amb la societat Centre de Serveis Assistencials Domus VI-Salita per ampliar les places concertades de residència assistida. Concretament se’n sumen 24, que permeten reduir la llista d’espera actual d’una cinquantena de persones a la meitat, segons el Govern.

Pel conveni amb el SAAS s’aconsegueixen 19 noves places al centre sociosanitari El Cedre, i a Salita se n’incorporen cinc més destinades a persones amb un grau de dependència greu o molt greu (GDA 3-4). D’aquesta manera s’arriba a un total de 246 places concertades en els diferents centres residencials del país: 109 a El Cedre, 85 a Salita, 45 a la Clínica geriàtrica Sant Vicenç d’Enclar i 7 a la residència Clara Rabassa.

En paral·lel, es recorda que, a més de les places en residència assistida, el Govern té concertades 10 places de servei Respir i 14 places de servei de dia al Centre de Serveis Assistencials Domus VI-Salita.

El ministre portaveu, Guillem Casal, ha volgut deixar clar que “mai s’ha deixat ningú desatès” i que de les cinquanta persones que estan en espera d’una plaça concertada actualment, 32 tenen plaça en algun dels centres sociosanitaris sufragant la totalitat de la despesa i als altres 18 es fa un seguiment diari a domicili. Casal ha subratllat que s’estan posant “cada cop més recursos” i ha citat l’exemple del conveni signat a finals de l’any passat per concertar 36 places de centre de dia amb la Creu Roja, a més de comptar amb el Servei d’Atenció Domiciliària.

Finalment, també ha assenyalat la possibilitat que s’implementin altres recursos en un futur i va destacar l’interès de privats per instal·lar noves residències privades al país o projectes comunals d’habitatge compartit i assistit per a la gent gran. 

residència
Cedre

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte