Més hectàrees de prats i pastures (a les  vuit disponibles fins ara se n’hi sumen 26, repartides per les zones de Casa En Coll, Bentanachs i Solà de Vedat,  al peu del Cadí, a les vuit que ja tenien a Bellestar), una oferta del que anomenen “formació dual” i que consisteix que els alumnes puguin repartir el temps al 50% entre la formació a l’escola i pràctiques a les empreses,  l’aposta perquè cada cop puguin fer més estades a l’estranger i una orientació que es fa cada dia més forta en el vessant eqüestre. Amb totes aquestes novetats inicia el curs l’Escola Agrària del Pirineu, que esdevé la més gran de les 15 existents a Catalunya pel que fa a extensió; també en equip humà, amb 32 professionals, entre docents i el personal necessari per mantenir les instal·lacions en marxa. 
“Fa volar els alumnes”, argumenta la directora del centre, Núria Duró, mentre explica per què volen incidir en la “internacionalització” de l’escola, en  el foment de la mobilitat dels seus estudiants frontera enfora. Han realitzat intercanvis amb centres de França, de Noruega, de Croàcia (des del 2017 acostumen a marxar dos o tres alumnes de cada cicle a fer un mes de pràctiques a l’estranger), hi ha l’opció dels clàssics Erasmus, i enguany treballen per enviar un grup cap a Dinamarca. També els envolarà, confia, l’opció de poder treballar en empreses mentre es formen, el que han batejat com FP Dual: de moment, és una prova pilot, amb un grapadet d’estudiants, però preveuen que a la llarga la meitat dels matriculats s’hi beneficiaran. 
Finalment, tota l’escola s’envola amb aquest increment substanciós de l’espai disponible per a l’activitat docent amb les finques cedides per la Generalitat. En realitat, a aquesta àrea situada al peu del Cadí hi retornen: ja havien fet servir part del terreny, que després durant un temps es treia a concurs entre els ramaders. És una zona de bosc públic patrimonial que la Direcció General d’Ecosistemes Forestals ha tornat a assignar al centre (que no depèn d’Educació sinó d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural). “És  un gran plus per al nostre centre, per fer que els nostres alumnes surtin millor preparats”, assegura Duró.  Hi podran realitzar sessions d’aprenentatge de gestió forestal, com aclarides o desembosc; de prevenció i extinció d’incendis, de maneig del bestiar en pastures extensives, de gestió d’infraestructures ramaderes (passos canadencs o abeuradors, per exemple) i, sobretot, per a les pràctiques amb cavalls. A banda de ser un fantàstic lloc on els animals puguin pasturejar durant l’estiu: l’última activitat del curs és portar-los cap allà i la primera de l’any escolar, recollir-los de nou cap a l’escola. 

“Eclosió” 
La formació eqüestre precisament s’està convertint en l’oferta estrella del centre. Hi ha una “eclosió”, apunta Mireia Fabra, una de les responsables de la formació en aquest àmbit.  Amb profusió d’hípiques a Catalunya i en despullar-se de la imatge d’esport elitista, és un planter d’ofertes laborals. L’escola de Bellestar aprofita per posicionar-se com a centre de referència: aquest increment exponencial d’hectàrees s’afegeix a una ubicació ja per se molt adient. Molt més que a l’Hospitalet, on s’oferia fins ara la formació eqüestre: era més cèntric, és clar, i al principi als alumnes els costava desplaçar-s’hi, però en veure l’entorn, amb les possibilitats per fer rutes, sense anar més lluny, tot dubte s’acallava.