Diari digital d'Andorra Bondia
El centre comercial va obrir les portes l'agost del 1990.
El centre comercial va obrir les portes l'agost del 1990.

30 novembre: punt final del Punt de Trobada


Escrit per: 
Redacció

La batlle obliga a desallotjar el centre comercial tres mesos abans del que havia sol·licitat la societat explotadora i en deixa al carrer els 350 treballadors a la vigília de la campanya de Nadal.

No hi haurà pròrroga per al Punt de Trobada: La confirmació de la sentència dictada per la batlle bliga les societats explotadores del Punt de Trobada, Execo i Cori, a entrar en període de liquidació i a desallotjar el centre comercial el 30 de novembre que ve, segons un comunicat emès aquest mateix vespre per el bufet Xavier Jordana, que representa la família Cachafeiro. La justícia no ha concedit la pròrroga fins al 28 de febrer del 2021 que els explotadors havien demanat per dur a terme una liquidació i un desallotjament "ordenats i viables, i sobretot per evitar que els 350 treballadors del centre comercial es quedin sense feina a les portes del Nadal i el Punt de Trobada, situat a l'entrada del país, no quedés tancat i fosc durant les festes de Nadal".

Segons el bufet Jordana, "tampoc ha estat possible arribar a un acord amb la propietat, la família Mallol, i amb el nou explotador, Pyrénées, perquè volien supeditar la pròrroga a unes condicions que no es podien acceptar. Entre d'altres, la prestació d’una elevada fiança totalment capriciosa i injustificable". El comunicat conclou amb un agraïment dirigit "als nostres treballadors, pels quals hem lluitat fins a l’últim moment, sobretot tenint en compte la difícil conjuntura actual, agreujada pels efectes de la pandèmia del SARS-CoV-2 i, especialment, en portes de les celebracions del Nadal."

El termini definitiu del desnonament era l'última peça que quedava per resoldre del trencaclosques judicial en què s'havia convertit un cas que es remunta al 2015, quan va expirar el contracte d'arrendament dels terrenys propietat de la família Mallol sobre els quals s'aixeca el centre comercial, que venia explotant la família Cachafeiro. El Tribunal Constitucional va validar a principis de juny una sentència prèvia del Superior que obligava els explotadors a desallotjar el centre comercial i a abonar als propietaris dels terrenys una indemnització de 6,5 milions d'euros per ocupació indeguda des de la finalització del contracte, amb un plus de 142.000 euros mensuals des del gener del 2020 i fins que es concretés el desallotjament. El pla de retirada presentat pels explotadors per intentar col·loca rels estocs i pagar proveïdors i les indemintzacons dels treballadors que seran acomiadats és el que pretenia allargar el període de liquidació fins al febrer, però com s'ha vist ha sigut finalment tombat per la batlle.

A l'espai que des del 1990 ha ocupat el Punt de Trobada està previst que s'hi instal·li un centre comercial Carrefour, i Pyrénées sosté que el nou projecte és capaç d'absorvir els treballadors del Punt de Trobada acomiadats.

 

Andorra
Punt de Trobada
Leclerc
Cachafeiro
Mallol
Jordana
Execo
Cosp
Cori
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic