La Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS) ha informat avui, durant la compareixença al Consell General, que a partir del 19 de febrer es convocaran a la seu de la parapública les 213 persones afectades pels sobrepagaments de les seves pensions amb l’objectiu d’explicar el seu cas de manera particular. En concret, 31 d’aquestes persones tindran a partir del mes de març una pensió inferior al salari mínim, i podran acudir a Afers Socials per tal de demanar ajudes, si així ho consideren necessari.

La CASS, que habilitarà un espai especial dedicat a aquest tràmit per garantir la discreció, també es comunicarà amb les 250 persones que no estan afectades per la regularització, ja que no consten com a pensionistes d’invalidesa del grup 1. En total, hi ha 1.100 persones en aquest grup. Amb aquesta regularització, la CASS generarà 50.000 euros mensuals d’estalvi, dels 620.000 euros totals mensuals que ha d’abonar per aquest concepte. A partir d’ara, mensualment es farà una revisió automàtica de totes les pensions d’invalidesa per comprovar si cal fer una regularització, de manera que el deute no s’incrementi.

“Hem volgut estar segurs que el que estem fent està ben fet, per això hem passat del febrer al març el procés de regularització, de manera que el dia que tanquem l’aixeta, ho fem amb les garanties que el procés serà fiable”, ha argumentat el director general de la parapública, Josep Escoriza.

Per la seva banda, el representant dels pensionistes, Jacint Risco, ha matisat que cada cas s’ha d’abordar de manera diferent per les circumstàncies que l’acompanyen.