Diari digital d'Andorra Bondia
Ara iniciaran els tràmits per constituir-se en associació legalment.
Ara iniciaran els tràmits per constituir-se en associació legalment.

40 famílies amb fills amb trastorns de conducta creen una associació


Escrit per: 
M.P.A./M. P. / Foto: Govern d'Andorra

“Hem decidit constituir-nos com associació” amb el nom d’Associació per la defensa del jovent en risc d’Andorra. Així ho va manifestar ahir al vespre una de les seves impulsores, la mare que des de fa 39 dies està en vaga de fam per visibilitzar la situació que viuen els infants i joves que pateixen trastorns greus de conducta i demanar més recursos per a la seva atenció. La mare va explicar que aquesta nova associació serà “inclusiva” i “vol donar la mà a les famílies, als nens, als joves quan compleixen els 18 anys i a tot l’entorn”. La constituiran més de 40 famílies.
La mare va insistir que no van en contra de ningú, sinó que volen visibilitzar la realitat dels nens i joves amb addiccions a drogues, alcohol i noves tecnologies, entre d’altres, “perquè volem fer una cosa nova”. També va manifestar que “volem ser presents a les accions que promogui el Govern” i “que no ens puguin dir que com a mares no hi podem ser”.
En aquest sentit, amb relació a la taula interministerial que dimarts passat va valorar que “tot el que es faci per començar a treballar-hi és molt positiu”. Igualment, va agrair les paraules del cap de Govern, Xavier Espot, sobre el coneixement que tenen “dels casos més greus”, però va puntualitzar que hi ha casos que no estan localitzats. De tota manera, va afegir, “és la primera pedra” per donar resposta a un problema “que s’arrossega des de fa temps”, va dir.
Ja han contactat amb un advocat que els ajudarà a fer el procés per a constituir-se com associació. Ara bé, la mare va dir que ja havien començat a treballar. Així, des de fa uns dies han iniciat una campanya de missatges amb propostes de “petites accions immediates” que creuen que serien relativament fàcils de portar a terme.
Entre les accions que portarà a terme l’associació, la mare va destacar el suport a les famílies quan el seu fill ha de ser traslladat fora del país, quins passos s’han de fer per aconseguir el barem de la Conava o el 100% de la cobertura de la CASS.
D’altra banda, la mare en vaga de fam espera que aviat la contacti la secretària d’Estat d’Afers Socials, Teresa Milà, per saber si podrà participar en la taula de treball interministerial.

Fills d’Andorra proposarà crear una escola de pares i mares
Fills d’Andorra valora positivament la creació del grup de treball interministerial per mirar de trobar solucions per a les famílies de joves amb trastorns de conducta o addiccions. El responsable tècnic de l’entitat, Carles Perea va explicar dues de les propostes que volen fer al Govern aprofitant el treball conjunt. D’una banda, la creació d’una escola de pares i mares que compti amb acompanyament de professionals i que doni eines als progenitors per afrontar situacions problemàtiques a curt termini. D’altra banda, s’aposta per la creació d’un telèfon d’emergència que doni suport en casos de fugues d’adolescents i activi els protocols necessaris per trobar-los.

40 famílies
fills
trastorn de conducta
associació
Comentaris: 1

Comentaris

Però que s'han pres?? La CASS ha de cobrir el 100% del tractament a fora del país a raò de que??? Si no han donat els valors adequats als seus fills quan tocava, és el seu problema...

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic