El Govern ha donat llum verd a la signatura del Protocol d’entesa entre l’Oficina de Serveis de Confiança Electrònica del Principat d’Andorra (l’Oscepa) i l’Agència per a la modernització administrativa de la República Portuguesa per al reconeixement mutu i l’ús de la identificació electrònica i els serveis de confiança.  

El conveni acordat amb Portugal estableix el reconeixement en l’àmbit dels certificats electrònics, l’autenticació electrònica i la signatura electrònica. També estipula que cada signatari es farà càrrec de les despeses associades que el beneficiïn directament. El Protocol d’entesa té una durada de tres anys, renovables tàcitament, i el signaran el mateix ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, i la ministra de Modernització de l’Estat i de l’Administració Pública lusitana, Alexandra Leitão.

Cal recordar que el certificat electrònic per fer gestions administratives entre ciutadans i empreses que hi ha al país no és reconegut per les administracions estrangeres perquè Andorra no té homologats els seus certificats als Serveis de Confiança Europeus. I per aquest motiu el 2017 es van iniciar negociacions bilaterals amb diferents països.


El Conveni d’Istanbul, adaptat en lectura fàcil

El ministeri d’Afers Socials, Habitatge i Joventut ha adaptat el Conveni del Consell d’Europa sobre prevenció i lluita contra la violència envers les dones i la violència domèstica, conegut com a Conveni d’Istanbul, a un format accessible de lectura fàcil, segons ha informat la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, aquest dimecres en tasques de portaveu de l’Executiu.

L’objectiu de l’adaptació és arribar a col·lectius amb risc de vulnerabilitat i en risc d’exclusió social, com ara les persones amb discapacitat intel·lectual o cognitiva, si bé també s’adreça a tota la població per donar a conèixer les disposicions del conveni en un llenguatge més proper i sintètic, combinat alhora amb imatges.

Des del ministeri es va encarregar aquesta tasca a l’Associació Lectura Fàcil de Barcelona. Aquesta entitat ja havia demostrat amb anterioritat expertesa en aquesta matèria, i de fet, havia realitzat l’accessibilitat del Conveni relatiu als drets de les persones amb discapacitat de les Nacions Unides, ratificat per Andorra el 2014. La iniciativa per a l’adaptació del conveni  ha comptat amb el suport del BC MoraBanc Andorra.


Convocatòria de les POB

Educació ha obert la segona convocatòria anual de la prova oficial de batxillerat (POB) per als candidats lliures, proves que tindran lloc entre el 9 i el 13 de novembre vinents.  Els interessats a realitzar aquestes proves poden fer la inscripció entre el 22 d’octubre i el 2 de novembre al servei de Tràmits de l’edifici administratiu del Govern.


Nous membres al CAV

El consell de ministres ha aprovat la quarta renovació de la composició del Comitè Andorrà del Voluntariat (CAV), que incorpora representació de dues noves entitats. D’una banda la Federació Andorrana d’Esports Adaptats, que estarà representada per Carlos de Jesús Caiado, i de l’altra, Bomosa, que representarà Albert Batalla.

 

Beca Collège Europa

El Govern ha obert la convocatòria per accedir a la beca Collège d’Europe 2021-2022. La beca està destinada a nacionals andorrans que volen cursar una formació oficial de nivell màster en dret, economia, política o relacions internacionals al campus de Bruges (Bèlgica), o d’estudis europeus interdisciplinaris al campus de Natolin (Polònia).

Equipaments informàtics

El consell de ministres va acordar ahir la licitació per a l’adquisició de material de dotació informàtica per a equipar diverses escoles del país, bàsicament per servir-se de més ordinadors portàtils. Aquelles empreses que estiguin interessades en el concurs poden presentar les seves ofertes fins al 18 de novembre vinent.