El consell de ministres ha aprovat avui, a proposta de la titular de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat en funcions, Silvia Calvó, l’actualització dels preus públics aplicables als serveis oferts a la gossera i gatera oficials per poder cobrir millor els costos associats a aquests conceptes. En aquest sentit, adoptar un gos costarà 190 euros, mentre que la cessió d’un ca adult a la gossera tindrà un cost de 139 euros i la cessió d’un cadell de gos, 48 euros. En canvi, l’adopció d’un gat adult costarà 120 euros i la d’un cadell, 60.

Segons s'ha informat des del Govern, les cessions d’un gos adult i d’un cadell de gos s’han incrementat d’acord amb l’IPC. El preu públic per a l’adopció inclou l’esterilització o la castració de l’animal, la seva identificació (implantació del transponedor o xip i producció del passaport oficial respectiu), així com l’administració de les vacunes per assegurar la deguda protecció dels animals per prevenir que es puguin infectar enfront determinades malalties que poden comprometre el seu estat de salut o la dels seus congèneres, o fins i tot en algun cas la salut humana.

En el cas de la gatera, el nou preu de les adopcions d’un gat adult també té en compte l’esterilització o la castració de l’animal, la seva identificació (implantació del transponedor o xip i producció del passaport oficial respectiu), així com l’administració de les vacunes corresponents.

L’objectiu de la mesura és revisar i actualitzar els preus públics de determinats serveis prestats a la gossera i gatera oficial a l’efecte de poder-los adaptar a l’increment dels costos que han experimentat aquestes prestacions des de la seva darrera revisió i que en l’actualitat condicionen, en gran mesura, les despeses variables inherents al seu funcionament correcte de la infraestructura que actualment es troba en concessió. D’aquesta manera, aquesta revisió també s’ha fet tenint en compte les necessitats manifestades per les associacions que la gestionen.