Algunes de les pel·lícules més icòniques de la història del cinema sobre diplomàcia es projectaran en el cicle ‘El món de la diplomàcia en pantalla: Descobreix històries que van connectar nacions’. El cicle de cinema, que se celebra entre el 3 i el 24 d’octubre, s’ha organitzat amb motiu del 30è aniversari del ministeri d’Afers Exteriors i compta amb la col·laboració del Cineclub de les Valls, el comú d’Andorra la Vella i l’ambaixada d’Espanya a Andorra.

Cada dimarts d'octubre a les 20 hores es projectarà una pel·lícula en versió original al teatre comunal de la capital. El primer film, 'Quai d’Orsay', de Bertrand Tavernier, és una sàtira política sobre un ministre d’Afers Exteriors que aspira a ser Premi Nobel de la Pau. La intriga política de les Nacions Unides és la protagonista de la segona pel·lícula, 'The Interpreter', de Sydney Pollack, on un agent dels serveis secrets dels Estats Units ha d’investigar a una intèrpret que ha escoltat un complot d’assassinat.

La tercera pel·lícula, 'Diplomatie', de Volker Schlöndorff, és un film francoalemany que relata els esforços d’un diplomàtic suec per evitar la destrucció de París durant la Segona Guerra Mundial. Finalment, es passarà 'El Àngel de Budapest', una pel·lícula que relata la gesta del diplomàtic espanyol, Ángel Sanz-Briz, de l’ambaixada de Budapest que va intentar salvar jueus durant l’holocaust.

En aquest últim cas l’inici de l’acte serà a les 19.30 hores perquè de forma prèvia a la projecció del film es comptarà amb una xerrada del periodista asturià Diego Carcedo, que s’ha organitzat conjuntament amb l’ambaixada d’Espanya a Andorra. L’entrada és lliure i gratuïta per a tothom amb límit d’aforament.