La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, juntament amb el director del departament d’Agricultura, Josep Maria Casals, ha rebut aquest dijous al matí a la productora de melmelades d''El Pastador', Sònia Cano. Les melmelades artesanes que s’elaboren a Casa Joanet de Sispony han rebut recentment un reconeixement internacional de la mà del concurs ‘The World's Original Marmelade Awards’ que se celebra a la localitat anglesa de Dalemain.

La trobada amb la ministra, a part de prendre coneixement de l’obtenció d’aquestes distincions, també ha servit, informen des del Govern, per mostrar "el suport del ministeri", tot compartint aquelles actuacions que s’estan treballant amb l’objectiu d’impulsar i potenciar la promoció i el consum de productes de quilòmetre zero amb valor afegit produïts a Andorra. Així, Calvó ha explicat que actualment el ministeri treballa amb el desplegament reglamentari de la Llei de la producció ecològica i dels règims de qualitat, el primer dels quals està referit a la producció ecològica i ja s’ha presentat i lliurat a l’Associació de Pagesos i Ramaders d’Andorra (APRA) i al conjunt dels productors adherits a la marca de Productes Agrícoles i Artesans d’Andorra, a fi que el puguin revisar i hi puguin fer les seves aportacions.

La ministra també s’ha referit al projecte de llei d’economia circular que preveu mesures concretes destinades a fomentar el coneixement i el consum dels productes locals que es produeixen i elaboren al país, així com incentivar mesures destinades a lluitar contra el malbaratament alimentari.

El certamen en què va participar Casa Joanet s’hi van presentar més de 3.000 productors de 40 països i el producte andorrà va rebre tres reconeixements: medalla de plata per la melmelada de taronja i dues medalles de bronze per la melmelada de taronja amb gerds i la de llimona. Aquestes melmelades s’elaboren a Sispony de forma artesanal amb productes cultivats a la mateixa explotació, com ara els gerds, o bé amb productes adquirits a altres productors agraris de zones properes al Principat, de França i Espanya, sempre que disposin, però, d’una certificació que demostri que els productes procedeixen de cultius ecològics o de cultius agraris integrats.