La sorpresa i inquietud que les advertències de l'alcalde de la Seu d'Urgell, Joan Barrera,  provocaven en els responsables de l'empresa Aldi s'han traduït finalment en un retard en la data prevista per a l'obertura de la botiga. No obrirà les portes dimarts vinent, com tenia previst, i la inauguració tindrà lloc, finalment, el pròxim 10 de juliol, segons un comunicat fet públic per la companyia. 

La botiga, ubicada a la carretera N-240 (carrer Alt Pirineu, 4), disposarà de més de 1.000 m² de sala de vendes i un equip de 17 treballadors i treballadores, recorden des de l'empresa, on justifiquen que aquest canvi de data respon a una sèrie de millores que facilitaran el millor servei als futurs clients de l'establiment. A més a més, "tot l'equip d'ALDI trasllada als veïns de la localitat un agraïment per la seva comprensió i la il·lusió de rebre'ls des del 10 de juliol", conclouen. 

Barrera exposava en el ple de la corporació que l'Ajuntament no permetria a la cadena obrir les portes de la botiga mentre no estigués acabada tota la urbanització dels entorns i l'obra, acabada i rebuda en la seva totalitat. A banda, també assegurava que estudiaria si existeixen els mitjans legals per evitar la posada en funcionament del servei d'autobús que -sufragat enterament pels comerços, puntualitzava- ha de lligar el centre de la ciutat amb la nova àrea comercial (on s'instal·larà Aldi i una botiga de BonPreu-Esclat) a la rotonda de la N-260 a prop del parc de bombers i, en un futur que no sembla proper, el nou hospital. 

L'alcalde havia manifestat també la seva sorpresa per la manera en què s'havia assabentat de l'obertura de la superfície comercial, "pràcticament per la premsa", deia en un moment del ple, per afegir després que li havia arribat la invitació per assistir a la inauguració, amb un acte institucional previst per dimarts al matí.